Çubuk’ta mesleki eğitim fuarı açıldı

Çubuk’ta mesleki eğitim fuarı açıldı

Çubuk Hayri Aslan Kız ve Meslek Lisesi tarafından ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı.

Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından organize edilen ‘Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın (METEF) açılışına Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Milli eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi Müdürü Fatih Derin, Hayri Aslan Kız ve Meslek Lisesi Müdürü Çetin Sümer, öğretmenler, velileri ve öğrenciler katıldı.

meslek3.jpg

Açılış öncesi okul öğretmenlerinden Düriye Keşli giyim üretim teknolojileri hakkında bilgi verirken, Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri okullarında kendi ürettikleri kıyafetlerden oluşan bir defile sundu. Daha sonra okul öğrencilerinden Serap Nur Derin tarafından Türk Halk ve Türk Sanat müziğinden oluşan konser verirken, Sümeyye Tekin tarafından da ‘Sen İstanbul Kokardın’ şiirini okudu.

Mesleki tanıtım filminin izlenmesinin ardından, okulun 2005-2006 yılı mezunlarından Zeliha Öztürk, öğrenci ve velilere meslek lisesi mezunu olmanın önemi ve bugün yaptığı iş ile ilgili bilgiler verdi.  

Fuarın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan, amaçlarının Çubuk’taki mesleki eğitim oranını yükseltmek ve mesleki eğitimi yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Çocuklarımızın meslekleri öğrenip gelecek nesillere aktarmasının yanında iyi işler bulmasının yapılan emeğin taçlandırılması anlamına geldiğini ifade eden Aslan, "Çocuklarımız kendi iyi kültürümüzün ya da dünya kültürlerinin bu güzel çalışmalarını kendi çalışmalarına katmış olmaları ve bunları okullarımızda bir sunuma dönüştürülmesi, ayrıca bu kültürün hem yaşaması hem gelişmesi açısından hem de gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

Öğrencileri hazırladıkları çalışmalar nedeniyle tebrik ettiğini söyleyen Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin,  şunları söyledi:
" Bugün burada kız meslek lisemizin öğrencilerimin ve öğretmenlerimin hazırlamış olduğu programda bir araya geldik.  Kız meslek lisesi öğrencilerimizin dönem içerisinde öğrenmiş olduklarını bugün burada icra ettiklerini gördük. Özellikle giyim alanının çok orijinal çalışmaları var. Biz bugün ki programa katılan bütün öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Onları tebrik ediyoruz. Öğrencilerin yetişmesinde emeği olan bütün öğretmenlerimizi ve okul müdürümüzü kutluyoruz. Burada yetişen öğrencilerimizin vatana millete ve memleketimize hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyoruz"

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapılırken, programın sonunda misafirlere okul öğrencileri tarafından hazırlan pasta, börek ve tatlı çeşitlerinden oluşan ikram verildi.

meslek1.jpgmeslek2.jpgmeslek3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.