Çubuk'ta mangala turnuvası

Çubuk'ta mangala turnuvası

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Çubuk Mangala Derneği, Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde mangala turnuvası düzenlendi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Çubuk Mangala Derneği, Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde mangala turnuvası düzenlendi.

Tarihi Bekir Ağalar Konağında düzenlenen turnuvanın açılışına, Çubuk Mangala Derneği Başkanı Zeki Metin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Özdemir, mangala kurslarına katılan öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Mangala kurslarının devam ettiğini ve ilçe halkı tarafından kurslara büyük rağbetin olduğunu anlatan Zeki Metin, ilçede ilk defa mangala turnuvası düzenlendiğini hatırlatarak, mangala öğrencilerinin özellikle Türk Dünyasında Çubuk'u en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Halk eğitim olarak mangala eğitimi noktasında kendilerinin de her türlü desteği verdiklerini kaydeden Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Özdemir de 6 hakem gözetiminde 2 kategoride yapılan turnuvaya 47 öğrencinin katıldığını ifade etti.

Mangalanın, Osmanlı döneminde oynanan bir zeka oyunu olduğunu vurgulayan Özdemir, "Mangala, Osmanlı döneminde şehzadelere savaş stratejilerini geliştirmek için öğretilen bir oyun. Şu anda yaklaşık 5 yıldır ülkemizde hız kazandı" dedi.

Turnuvada, minikler kategorinde yarışanlardan birinci Dilay Tunoğlu, ikinci Emin Akyol, üçüncü Kadir Bostan olurken, yıldızlar kategorisinde ise birinci Furkan Karaka, ikinci Mehmet Berke Mollahüseyinoğlu ve üçüncü Esra Kılıç oldu. Dereceye giren yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/cubukta_mangala_turnuvasi-1387774

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.