Çubuk’ta Liderlik Okulu Konulu Seminer Verildi

Çubuk’ta Liderlik Okulu Konulu Seminer Verildi

Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği ve Çubuk Dernekler Federasyonu Ortaklığında Çubuk’ta Liderlik okulu etkinliği yapıldı.

 Halk Eğitim merkezinde yapılan Seminer saat 16:00 başlayıp 18:00'da sona erdi. Seminer, Liderlik Okulu Mütevelli Başkanı, Emekli Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Muşaviri, NLP Uzmanı Yaşar Asim ATEŞSOY  Tarafından verildi. Tamamen sohbet ortamında geçen seminer'de fikir alış verişleri oldu.  

            Seminer'de  Aile İçi İletişim Hakkında Bilgilerde verildi. Geleceğimiz Olan Gençlere Yapma-Etme Denmesinin ne Kadar Yanlış olduğunu, yapma etmelerin gençlerin liderlik duygusunu bastırdığı konusunda görüş birliğine varıldı.

Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı  Hakan BOZDOĞAN'da batıda yapılan bir araştırmaya dikkat çekerek, Çocukluktan büyüyene kadar  148.000 defa yapma etme dendiği ve yapılan bu eylem karşısında gençlerin pek fazla liderlik olgusuna kavuşamadığı görümüştür.

orta.jpg

Mimar Sinan'da Süleymaniye Camiinin yapımı için Kanuni Sultan Süleyman la beraber bugünkü Süleymaniye Camii’nin olduğu arsaya gelir. En önde padişah arkasında sadrazam, vezirler ve onun arkasında Mimar Sinan. Padişah döner ve sorar; “Sinan Efendi bu arazi uygun mu?”. Mimar Sinan vezirleri açar, sadrazamın yanından geçer, padişahın önüne geçer, Cellatlar Mimar Sinanın elini kolunu tutmaya çalışır. Düşünün ki protokolde padişah var ve Mimar Sinan onun önüne geçiyor. Padişah arkadaki mırıltıları duyarak “Susun” der. Mimar Sinan araziye bakmaya başlar, bakar, bakar, bakar. Padişah sıkılır ve sorar; “Sinan Efendi uygun mu arazi?”. Mimar Sinan dönüp de padişaha cevap vermez. Herkes buz kesilir. Kanuni Sultan Süleyman kıpkırmızı. Padişah biraz daha yürür ve sorar; “Sinan Efendi uygun mu arazi?”. Yine cevap yok. Mimar Sinan bomboş tarlada yürümeye başlar. Yürür, yürür. Herkes şokta. Bir yere gelince eğilir ve biraz da yana doğru yürür. Tarla boş. Sonra ayağa kalkar. Kimse bir şey anlamaz. Padişah dışında. Padişah döner ve der ki; “Arkadaşlar, öyle bir adamla karşı karşıyıyız ki, demin beni duymadı. Kafasında planı çizdi ve biraz önce tarlada yürürken kirişlerden birine geldi ve kafasını çarpmamak için eğildi”.  

 Mimar Sinan Gibi İşimize Kendimizi Veremiyoruz. Düşünmüyoruz, Üretken olmayan lider olmaz"diyerek sözlerini tamamladı.

Çubuk Gençlik Eğitim ve Kültür Derneği olarak çalışmarın  devam edeceğini de söyleyen Başkanı Hakan BOZDOĞAN . Şu ana kadar 3 adet eğitim seineri verdiklerini ve sadece eğitim projelerinin olmayacağını ulus ötesi projeler için de çalışmalar yaptıklarını söyledi. Avrupa Gönüllüleri Hizmeti kapsamında gençleri avrupada yaşayıp sivil toplum kuruluşlarında çalışma imkanlarınıda vereceklerini ve Projeler hakkında daha fazla bilgi edinmek için internet sayfalarının takip edilebileceğini sözlerine ekledi.

Seminer'in Ardından Çubuk Dernekler Federasyonuna Üye Dernek Başkanları İle Hatıra Resmi Çektirildi.

son.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.