Çubuk'ta 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinliği

Çubuk'ta 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinliği

Çubuk'ta 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Gelin Birlik Olalım. Hazreti Peygamber Tevhid ve Vahdet' konulu konferans düzenlendi.

Kuzey Yıldızı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, Allah'ın her insanı cennete layık, cennete aday olarak yarattığını ifade ederek,Allah'ın yarattığı hiçbir kulunu 'cehenneme kütük' olsun diye yaratmadığını kaydetti.

İbadetlerin bazen gelenekselleştirerek ve adete dönüştürerek yapıldığına dikkati çeken Hızlı, 'Bütün peygamberlerin tek bir derdi vardı. 'Aman başka bir mabut, başka bir ilah hayatımızda olmasın.' Zannetmeyin ki burada sadece put kastediliyor. Namazımız bir tevhid eylemidir. Başlı başına bütün ibadetimiz bizim tevhid inancımızı pekiştirmek için vardır. İbadetlerimizi bazen gelenekselleştirerek yapıyoruz, adete dönüştürdük. İbadetin hazzını alamıyoruz.' diye konuştu.

Katılımcılara gül ve çeşitli kitapların dağıtıldığı konferansta, Türk Kızılayı Çubuk Şubesince bin kişilik helva ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.