Çubuk'ta Kurbanlık Satışları Başladı

Çubuk'ta Kurbanlık Satışları Başladı

Çubuk'ta Sağlık Kontrolünden Geçirilmiş Kurbanlıklar Pazarları Doldurmaya Başladı

Çubuk'ta kurbanlık hayvanlar perşembe ve pazar günleri kurulan Canlı Hayvan Pazarı'nın yanı sıra Girişim Et Entegre Üretim Tesislerinde ve Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği üyelerinin besi ahırlarında satışa sunulmaya başlandı.

Çubuk'ta 25 bin büyükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, ilçede kurbanlık alımı ve kesimi konusunda Ankaralılara önemli imkanlar sunduğunu söyledi.

Birliğe üye ve üye olmayan üreticilerde Kurban Bayramı için yeteri kadar büyük baş hayvan olduğunu kaydeden Yüce, 'Ahırlarda ilçe tarım müdürlüğü tarafından sıkı denetimler yapıldı. İlçede şu anda kayıt altına alınmamış ve sağlık kontrolünden geçmemiş hiçbir hayvan bulunmuyor. Çubuk'ta yaklaşık 24 binin üzerinde büyükbaş hayvan Kurban Bayramı için satışa sunulacak' dedi.

Geçen yıl canlı büyükbaş hayvanların kilogram fiyatının 8 lira olduğunu hatırlatan YÜce, bu yıl fiyatların 12 ile 12,50 lira arasında değiştiğini söyledi.

Çubuk'taki 90 esnafın oluşturduğu Girişim Entegre Et A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şan da et fiyatlarının her geçen gün arttığını kaydederek, vatandaşların kurbanlarını bir an önce almasının doğru olacağını kaydetti.

Şan, tesislerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da kendi ürettikleri kurbanlıkların ve ilçede bulunan besicilerin kurbanlıklarını randevu usulü ile keseceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum