Çubuk’ta Kuran kursu için arsa bağışı yapıldı

Çubuk’ta Kuran kursu için arsa bağışı yapıldı

Çubuk’ta Atatürk Mahallesi’ndeki hayırsever Yaşar Kuruoğlu’nun bağışladığı 590 metrekare arsaya Kur'an kursu yapılacak.

Çubuk ilçesi Atatürk Mahallesi’nde yaşayan Yaşar Kuruoğlu, kendisine ait 590 metrekarelik arsasını Furkan Derneği (FURKANDER)’e Kuran Kursu ve okuma salonu yapılması için, dini hizmetlerde kullanılmak üzere bağışladı.

Arsa üzerine Kuran Kursu, Arapça Kursu ve Anaokulunun bulunacağı komple bir eğitim binası yapılacağını söyleyen FURKANDER Başkanı Abdullah Sönmez, ’’Bağışlanan arsa 590 metrekaredir. İnşaat alanı 177 metrekare olan, 4 katlı ve 885 metrekare kapalı alana sahip büyük bir Kuran Kursu yapılacak. Bir katı Kuran Kursu, bir katı hafızlık kursu, bir katı Arapça Kursu, bir katı anaokulu veya kreş olarak hizmet verecek. Yaklaşık bir milyon Türk Lirasına mal olacak. Hayırseverimizin dini ve hayır hizmetlerin ilçemizde yeşermesi için bu arsayı bağışlaması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu bağış, Sadaka'i Cariyenin güzel örneklerinden biridir. İnşallah binanın yapımında da ilçe halkımız aynı duyarlılıkla yaklaşarak en kısa zamanda kursumuzu hizmete açarız’’ dedi.

Dernek başkanı olarak Kur'an kursu inşaatına maddi destek veren tüm hayırsever vatandaşlara şimdiden teşekkür ettiğini kaydeden Sönmez, ’’Kurs için her türlü yardımı derneğimizi bekliyoruz. Rabbim bu hayırları kabul etsin’’ diye konuştu.

Hayırsever vatandaş Yaşar Kuruoğlu ise yapımının başlanılacak Kur'an kursunun bir an önce başlanılması ve tamamlanmasını beklediğini dile getirerek, ’’Mahalleme Kur'an Kursu yapılması için bağışladığım arsaya ilçe halkımızın maddi yardımlarıyla yapımına başlanıldığında ve inşaat tamamlandığında mahallemin geçlerinin Kur'an-ı Kerim'i öğrenecek olması beni şimdiden mutlu ediyor’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.