Çubuk’ta Kuduz Karantinası!

Çubuk’ta Kuduz Karantinası!

Çubuk'ta, bir büyükbaş hayvanın kuduz nedeniyle telef olması üzerine Kargın Mahallesi karantina alındı, hayvan pazarı kapatıldı.

Kargın Mahallesi'nde bir büyükbaş hayvanda kuduz vakası tespit edildi. Bu gelişme üzerine mahallede karantina uygulaması başlatılarak, hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

 

Çubuk İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlü Cengiz Akbayrak, büyükbaş hayvanda görülen kuduz vakası nedeniyle ilçe genelinde bazı tedbirler aldıklarını söyledi.


Müdürlüğe bağlı ekiplerce mahallede evcil hayvanlarda aşılama çalışması başlattıklarını kaydeden Akbayrak, ’’Kargın Mahallemizde akşam saatlerinde bir büyükbaş hayvanın ölmesiyle ilgili müdürlüğümüze bir ihbar gelmiştir. Müdürlüğümüze bağlı ekipler ölen hayvandan numune alınarak Ankara Etlik Veteriner Kontrol Müdürlüğüne gönderilmiş ve alınan sağlık raporunda hayvanın kuduz hastalığından öldüğü tespit edilmiştir. Kuduz vakası nedeniyle bölge karantina altına alınarak kuduz aşısı uygulaması başlatılarak, idari ve fenni tedbirler uygulanmaya başlanmıştır. Hayvanın kuduz hastalığı mikrobunu nereden aldığı tespit edilememekle beraber yaban hayatı kaynaklı olduğu düşünülmektedir’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.