Çubuk'ta küçük yazarlardan 35 dergi

Çubuk'ta küçük yazarlardan 35 dergi

Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan "Dilin Kadarsın" projesi kapsamında yayın yönetmenliği ve yazarlığını öğrencilerin yaptığı 35 kültür ve sanat dergisi yayımlandı.

İlçe genelindeki her okulda bir dergi yayınlanırken, 33 bin baskı yapılarak öğrencilere ve ailelerine dağıtıldı. Yaklaşık altı yüz şair, öykücü, karikatürist ve hikaye yazarı öğrencinin emeğiyle hazırlanan dergiler bir araya getirilerek oluşturulan kitapçık, kamu kurum ve kuruluşları ile kütüphanelere dağıtılacak.

İlçe Milli Eğitim Müdür Murat Aslan, dergilerin tanıtımı için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, minik öğrencilerin büyük işler başararak hazırladıkları dergilerin tanıtımlarını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tüm varlıklar arasında insanı birincil kılan en önemli özelliğin düşünme olduğunu vurgulayan Arslan, düşünmenin de yazmakla ifade edilebildiğini kaydederek, '"Özellikle okullarımızda duyarlık oluşturmak üzere bu girişimi başlattık. Doğrusu bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Çok şükür birinci sayımızın ardından ikinci sayımız da bugünçıktı. Ben emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum'" dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise proje kapsamında çıkan dergileri oğluyla birlikte incelediğini ve çok beğendiğini belirtti.

İnsana ve dolayısıyla çocuklara yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu vurgulayan Acehan, "Dil ile düşünce arasında bir ilişki var. Bir insan şiir yazıyorsa, bir insan okuyorsa, bir insan hikaye yazıyorsa o aynı zamanda düşünce kabiliyetini de muazzam şekilde geliştirebilir. Böylelikle toplumun ihtiyacı olan düşünen insan yetiştirilmiş olur. Ben bu anlamda ilçemizde yapılan kültürel faaliyetlerden dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Yapılan bu özverili çalışmanın sunucunda 35 okulumuzu kapsayan ve 6 ayda çıkan bir dergi kazandırılmış oldu" diye konuştu.

Dergilerin tanıtımlarının yapıldığı Çubuk Halk Eğitim Merkezi'ndeki program sonunda yazar Abdurrahim Karadeniz tarafından küçük yazarlara konferans verildi.

Tanıtım törenine, İlçe Müftüsü Bilal Kara, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum