Çubuk'ta Kitap Kültür Kafe Açıldı

Çubuk'ta Kitap Kültür Kafe Açıldı

Çubuk ilçesinde Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİM-DER) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında yaptırılan kitap kültür kafe törenle hizmete açıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi'ndeki kitap kültür kafe açılışı için düzenlenen program, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, açılıştaki konuşmasında, eğitimin insana yapılan en değerli yatırım olduğunu söyledi.

Özüne, geçmişine kökenine bağlı bir nesil yetiştirmenin önemine işaret eden Çenet, şöyle devam etti:

"Şehrimizin, sokaklarımızın, caddelerimizin köşe başlarına eğer bizler böyle müesseseler yerleştirebilirsek çocuklarımızı bir takım kötü alışkanlıklardan da kurtarmış oluruz. Hem de onları doğru adreslerde doğru ellere emanet etmiş oluruz. Bizler geçmişimizle geleceğimizi sentezleyerek milli, manevi duygulara sahip entelektüel bilgiyle donatılmış gençlik yetiştirebilirsek çok daha ileri seviyeye ulaşabileceğimizi düşünüyorum."

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da insanı özellikle diğer canlılardan ayıran iki önemli şey olduğunu belirterek, "Bunlardan biri düşünmesi diğeri de el becerisidir. Günümüzde özellikle sanal gençlik olarak tabir ettiğimiz bazı kişiler, bilgisayar bağımlılığı veya sürekli internet ve televizyona kendini ilişkilendiren gençlik olmuştur. Bunlar hem el becerisini hem de düşünmeyi araştırma, analiz yapma, sentez yapma ve karşılaştırma becerilerini giderek kaybediyor." diye konuştu.

ÇİM-DER Başkanı Ahmet Karakuş da kitap kültür kafe projesini hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından kafe hizmete açıldı.

Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Bürokrat Ankaralılar Derneği Başkanı İbrahim Taşkesti, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.