Çubuk’ta kirlilik ortadan kalkacak

Çubuk’ta kirlilik ortadan kalkacak

Ankara Valisi Kemal Önal, Çubuk’ta “Ayrı ayrı yerlerde üretim yapan besicileri bir arada toplayarak, koku ve çevre kirliliğini ortadan kaldıracağız” dedi.

ANKARA Valisi Kemal Önal, Çubuk ilçesinde kurulacak Organize Hayvancılık Bölgesi"nde büyükbaş hayvancılık yapan üreticilerin bir araya getirileceğini belirterek, “Projenin yurt genelinde bir örneği yok” dedi. Vali Kemal Önal, “Organize Hayvancılık Bölgesi” projesinin Ankara"da ilk kez uygulanacağını, Çubuk"un pilot ilçe olacağını ifade ederek, “Sanayi Bakanlığı diğer talepleri bekletiyor. Çubuk"ta bu konuda bir deneme yapılacak ve başarılı olursa diğer illerimizde de yaygınlaştırılacak” diye konuştu.

Sıkıntıları gidereceğiz

Ankara Valisi Kemal Önal ,“ Hem koku hem de çevre kirliliği ciddi boyuta ulaşmıştı. Sağlıklı bir ortamda besicilik yapılmasını sağlamak ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çok hassas çalıştık” dedi. Organize Hayvancılık Bölgesi"nde yapılacak besi hayvancılığına uygun ahır projelerinin Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinin önderliğinde hazırlandığını anlatan Önal, proje ihalelerinin yapıldığını, kamulaştırma sorunu çözüldükten sonra projenin hayata geçirileceğini bildirdi. Proje kapsamında ilk zamanlarda kamulaştırma sıkıntısı yaşadıklarını belirten Vali Önal, “9 parselde sorun var sanıyorum, o da önümüzdeki ay içinde bitecek. Sonra projeler bakanlıkça tasdik edilip altyapı ihalesine geçilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum