Çubuk'ta Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Çubuk'ta Kent Konseyi İlk Toplantısını Yaptı

Kent Konseyi ilk resmi toplantısını gerçekleştirdi. İlçedeki resmi ve özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda yapılan oylamada Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, oy birliği ile konsey başkanlığına seçil

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi"nde düzenlenen konsey toplantısına Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, ilçe idari amirleri, çok sayıda esnaf ve ilçeli katıldı.

Çubuk Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı öncesi oluşturulacak konseyin işleyişi hakkında Çubuk Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hikmet Metin, bilgi verdi. Konseyin açılış konuşmasını yapan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kendilerinin göreve geldikleri gün yaptığı konuşmasında ilçeyi herkesle birlikte yönetmek istediklerini ifade ettiklerini anımsatarak, ""Bu güzel ilçemizi tüm sivil toplum kuruluşlarımız, siyasi parti temsilcilerimiz ve vatandaşlarımız ile birlikte yönetmek istiyoruz. Herkesin görüş ve önerilerine her zaman açığız. Kent konseyi ile hedeflenen de şehrimizi birlikte oluşturacağımız ortak akılla yönetilmesini sağlamaktır""dedi

İlçe idari amirlerinin, sivil toplum kuruluşu üyelerinin, özel ve resmi kuruluşlarda çalışan işinin uzmanı olan herkesin konseyin Yürütme Kurulunda ve oluşturulacak komisyonlarda görev almasını isteyen Başkan Özden, ""Konsey sayesinde çalışma grupları kendi ihtisas alanları dahilinde belediyemize önerilerini, fikirlerini sunacaktır. Konsey çalışma grupları, branşında bilgi ve deneyimi yüksek kişilerden oluşursa, iş bilenlerden akıl almaktan üşünmeyiz, işin erbabının ayağına gitmekten, ondan fikir almaktan çekinmeyiz. Biz kent konseyini sırf kanuni zorunluluklarımızı yerine getirelim diye oluşturmuyoruz. Konsey çalışma grupları ilçemiz için çok ciddi ve sıkı bir şekilde çalışacağından hiç şüphemiz yoktur""diye konuştu.

Başkanın konuşması sonrası yapılan oylamayla konseyin divanı kurulu üyeliğine Mehmet Emin Ertürk, Yaşar Yılmaz ve Fatih Derin seçildi. Divan kurulu gözetiminde yapılan oylama ile 2 yıllık çalışma dönemi için konseyin yürütme kurulu ve Konsey Başkanlığı seçimi yapıldı. Konsey Başkanlığına tek aday olan Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, oy birliği ile seçildi. Daha sonra Sağlık ve Sosyal İşler, Çocuk Gençlik ve Spor, Hukuk ve Demokrasi, İş ve Çalışma Hayatı, Çevre Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık, Eğitim Kültür ve Sanat, Kadın, Özürlü Yaşlı ve Kimsesiz, Arge, Doğal Afet ile Şehir ve İmar Komisyonları belirlendi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum