Çubuk'ta "Kaynağımız Kuran Olmalı" konferansı

Çubuk'ta "Kaynağımız Kuran Olmalı" konferansı

Mustafa İslamoğlu, tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda "Kaynağımız Kuran Olmalı" konulu konferans verdi.

ANKARA (AA) - Mustafa İslamoğlu, tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda "Kaynağımız Kuran Olmalı" konulu konferans verdi.

İslamoğlu, Çubuk Belediyesi'nin düzenlediği konferansta, tevhidin sosyal karşılığı vahdetin gerçekleşmesi için Müslümanların bir ilke, kelime ve hakikat etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi.

Aynı kaynaktan beslenmeden aynı duygularla hareket edilemeyeceğine dikkati çeken İslamoğlu, "Aynı kaynaktan beslenmeden aynı şeylere inanamazsınız. Bu nedenle kaynağımız sadece Kuran olmalıdır. Bu mübarek dini, kaynağından öğrenelim. Yeni nesil, Kuran nesli olsun. Akif’in hayali gerçek olsun"’ dedi. 

Televizyonlarda program yapan bazı İslam bilimcilerine tepki gösteren İslamoğlu, "Birinin bize burnumuzun çukurda olduğunu söylemesi gerekiyor. Biz, bize yağ çekenleri seviyoruz, gaz verenleri seviyoruz fakat bize hakikati söyleyenleri sevmiyoruz. Onun için yalan söyleyenler çok kazanıyor. Onun için bu toplumda yalan pazarlayanlar daha çok seviliyor"’ diye konuştu.

Terör örgütü IŞİD'in, İslamofobiye hizmet ettiğini savunan İslamoğlu, "Adında İslam olan bir harekete bakın. Nasıl bir İslam bu?  İslamofobiyi ben planlasaydım IŞİD’e ödül verirdim. Batıda İslam korkusunu ben planlasaydım bu adamların her birini paraya boğardım. Sağ olun, bizim projemize destek verdiğiniz için sizi ödüllendiriyorum derdim. Nitekim de öyle oluyor. Kendi tercihlerini size din diye dayatıyor, satıyor, siz de tercih etmezseniz sizi dinden çıkmış gibi veya günahkar olmuş gibi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Konferansa Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk İmam Hatip Lisesi Müdürü Emrullah Kılıç, Çubuk Kültür Derneği Başkanı Bekir Yıldırım, Belediye Başkanı Yardımcısı Şükrü Acıelma, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

 
Kaynak: 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum