Çubuk'ta "Katla Uçur" Yarışması Yapıldı

Çubuk'ta "Katla Uçur" Yarışması Yapıldı

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Sinder Havacılığın katkıları ile düzenlenen Katla ve Uçur yarışması Çubuk Belediyesi Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

İlçede ilk defa yapılan yarışmaya Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"ne bağlı ilköğretim okullarında eğitim-öğretim gören 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerin den yaklaşık yüz öğrencinin katıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, 1. 2. ve 3."lüklerin belirlenmesinde en uzak mesafe ve en uzun havada kalma süresi olmak üzere iki ayrı kategoride tespitlerinin yapıldığını ve bu tespitlere göre yarışmacıların ödüllendirildiğini ifade etti.


""BU TÜR ETKİNLİKLERLE YARININ MUCİTLERİNİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ""
Katla ve Uçur yarışması hakkında Toprak,şunları kaydetti:""Kağıttan uçak yapma sevdası küçük yaşlardan itibaren her insanın merak duyduğu bir konudur. 1966 yılından itibaren bir çok ülkede her yıl halka açık kağıt uçak yarışmaları düzenlenmektedir. Bu tür yarışmalarla çocuklar el becerilerinin ve hayal güçlerinin sınırlarını zorlamaktadır. Görünüşte basit bir olay olarak görünse de bu tür çalışmaların sonunda ortaya çıkarılan kağıt uçak modelleri dünyanın en ünlü uçak tasarımlarına ilham kaynağı olmuştur. Biz bu tür yarışmalarla öğrencilerimizi bilime olan ilgi ve meraklarını uygulamaya dönüştürerek yarının mucitlerini yetiştirmek istiyoruz"" dedi
Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Sinder Havacılık Genel Müdürü Emekli Kurmay Albay İbrahim Metinkoçker , Emekli Albay Hakan Çınar ve Daire Amirlerinin kendilerinin yaptığı kağıt uçakları uçurmaları ile başlayan yarışmada, en uzak mesafe kategorisinde Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinden Osman Baysal 25,03 m ile birinci olurken, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hüseyin Özağaç 21,08 m ile ikinci ve Yıldırım Beyazıt İlköğretim Okulu öğrencilerinden Mehmet Nurtaş 19,08 m ile üçüncü oldu. En uzun havada kalma süresin de Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencilerinden Taha Samet Gürlek 9,58sn ile birinci, Barbaros İlköğretim Okulu öğrencilerinden Said Dursun 8,44 sn ile ikinci ve Yukarı Çavundur İlköğretim okulu öğrencilerinden Hasan Sönmez 7,49 sn ile üçüncü oldular.


""ÇOCUKLUĞUMUZU YAŞADIK""
Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerini veren Kaymakam Dallı, ""Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Güzel bir etkinlik oldu. Gençlerin bilime olan ilgilerini ve hayal güçlerini artırırken bizlerin de çocukluğumuzu yaşatan bir organizasyon oldu"" dedi


""YENİ ETKİNLİKLERLE İLÇEYİ ÇANLANDIRACAĞIZ""
Bu tür etkinliklere belediye olarak ellerinden gelen destekleri vereceklerini belirten Başkan Özden, yeni etkinlikler ve daha fazla halkın katılımı sağlanarak ilçeyi canlandıracaklarını söyledi.


""İSTİKBAL GÖKLERDEDİR""
Dereceye giren öğrencilere uzaktan kumandalı helikopter ve uçak verilirken, yarışmada birinci olanlara bir saatlik gerçek uçuş müjdesi de Sinder Havacılık Genel Müdürü Metinkoçker den geldi. Gençlerin havacılığa olan ilgilerinin artmasını sağlamak istediklerini belirten Metinkoçker, Mustafa Kemal Atatürk"ün ""İstikbal Göklerdedir"" sözünü hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.