Çubuk'ta Kar Kalınlığı 30 cm

Çubuk'ta Kar Kalınlığı 30 cm

Çubuk'ta kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi bulurken, ilçede eğitime bugün ara verildi. Kar yağışının sürdüğü ilçede vatandaşlar toplu ulaşımı kullanarak işlerine gitti.

Kar yağışının oluşturacağı zorluklara karşı önlemleri daha önceden önlem aldıklarını belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, tüm belediye birimlerinin ''karla mücadelede'' görev aldığını ve 24 saat çalıştığını söyledi.

Şimdiye kadar ilçede ulaşıma kapalı cadde ve mahalle yolu bulunmadığını ifade eden Özden, ''Çubuk Belediyesi tüm birimleriyle kar yağışına karşı her zaman hazır durumda. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerimiz öncelikle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı yol ve kaldırımların kar temizliğini yapmaktadır. Tüm mahallelerimizde sabaha karşı yürütülen çalışmalarda 24 iş makinesi ve 142 personelle sabah saatlerinde işe giden vatandaşlarımızın sorunsuz ulaşımları sağlanırken, buzlanma olabileceği ihtimali üzerine de karla mücadele çalışmalarımız 60 personel, 2 greyder, 4 kepçe, 1 yükleyici, 4 kamyon ile 24 saat kesintisiz olarak 3 vardiya halinde yürütülecektir'' diye konuştu.

Etkili olan kar yağışı yaban hayatını da olumsuz etkilerken, bu amaçla belediye ekiplerince fırınlardan, lokantalardan ve kasaplardan toplanan yemek artıkları ve buğday tespit edilen çeşitli bölgesine bırakıldı. İlçede kar yağışı nedeniyle 47 köy yolunun ulaşıma kapandı.

Kar kürüme ve yol tuzlama çalışması yapan ekiplerle koordineli çalışan polis ekipleri, tuzlama ve kürüme çalışmalarında ekipleri yönlendiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.