Çubuk'ta Kan Bağışına Yoğun İlgi

Çubuk'ta Kan Bağışına Yoğun İlgi

Çubuk'ta Türk Kızılayı Orta Anadolu Bölgesi Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kızılay Çubuk Şubesi Başkanı Yaşar Durukan, yaptığı açıklamada, Atatürk Parkına kurulan çadırda düzenlenen kan toplama kampanyasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Orta Anadolu Bölgesi Kan Merkezi'nde görevli Dr. Rıza Yakubi, Çubuk'ta kan bağışı oranının bazı ilçelere göre çok iyi olduğunu belirterek, halk arasındaki yanlış inanışlar sebebiyle kan verme oranının istenildiği seviyeye gelemediğini kaydetti. Kan vermenin çok kısa süren bir işlem olduğunu ifade eden Yakubi, bir kişiden alınan bir ünite kanın birçok kişinin hayatını kurtarabileceğini kaydetti. Dr. Yakubi, 'Kan vermek isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş ve 65 yaşını geçmemiş olması gerekmektedir. Kan verme kişilerin ruhsal, fiziksel ve psikolojik olarak rahatlamasını sağlamaktadır. Çubuk'ta kampanyaya gösterilen ilgiden çok memnunuz' dedi

Çadır içerisinde açılan 4 stantta yapılan bağış, 3 hemşire ve 1 doktor gözetiminde yapılırken, vatandaşlar 126 ünite kan bağışında bulundu. Kan bağışında bulunanlara meyve suyu ve çikolatalı bisküvi ikram edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.