Çubuk'ta "Kadızade Bakır ve El Sanatları Sergisi"

Çubuk'ta "Kadızade Bakır ve El Sanatları Sergisi"

Çubuk'ta bir esnaf, koleksiyonunda bulunan bakır eserlerin yer aldığı, "Kadızade Bakır ve El Sanatları Sergisi" açtı.

Çubuk Kaymakamı İbrahim ÇenetÇubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü iş birliğiyle tarihi Bekir Ağalar Konağı'nda tespih, terazi, sehpa, pano ve mutfak eşyaları gibi 130 parça bakır eserden oluşan serginin açılışı töreninde yaptığı konuşmada, ilçede böyle sergilerin açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gençleri sergiye davet eden Çenet, "El emeği, göz nuru eserlerin burada sergilenmesinden mutluluk duyuyorum. Gerçekten Bekir Ağalar Konağı ilçemizdeki nesillerimize tarih şuuru kazandırması için çok önemli işlev görmektedir. Serginin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da ilçenin bugün gibi bundan sonra da kültürel ve sosyal etkinliklerin adresi olacağına inandığını aktardı.

Acehan, sergiyi açan Sabri Tatlısu'yu tebrik etti.

Tatlısu, evinde oluşturduğu bir köşeyle başlayan antika tutkusunun giderek geliştiğini belirterek, tamamı el işçiliği olan bu eserleri gezdiği yörelerden edindiğini aktardı. Bunları temizleyip, bakımlarını yaparak uzun süre evinde sergilediğini ifade eden Tatlısu, bu eserlerin başkaları tarafından da görülmesi için sergi açtığını kaydetti.

Tatlısu, "Tarihe ve geçmişe sahip çıkıp, yaşatmak istedim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Çenet, Belediye Başkanı Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Esre, Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tamtürk tarafından serginin açılışı yapıldı.

Çenet ve Acehan ile diğer davetliler sergiyi gezdi.

Serginin 27 Kasım'a kadar gezilebileceği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.