Çubuk'ta Kadir Gecesinde Camiler Doldu Taştı

Çubuk'ta Kadir Gecesinde Camiler Doldu Taştı

Hz.Kur'an'ın indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde Müslümanlar camileri doldurdu. Heyecanlı gönüller, semaya el açıp günahlarının affı için dua etti.

Kur'an-ı Kerim'de 'bin aydan daha hayırlı' olduğu bildirilen Kadir Gecesi'nde müminler camilere akın etti. Tövbe kapılarının sonuna kadar açıldığı 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının 27'nci gecesi olan Kadir Gecesi'nde yaşlısından gencine, kadın-erkek çok sayıda vatandaş camileri doldurdu. Çubuk'ta  hemen hemen tüm camilerin dolup taştığı, gönüllerin manevi huzurla dolduğu gecede Müslümanlar ellerini semaya açarak dualar etti. Kur'an-ı Kerim okuyan vatandaşlar, Yaradan'dan af ve mağfiret diledi. Tövbe ve dilekleri için semaya kalkan eller hep birlikte 'amin' dedi.

Kadir Gecesi'ni büyük camilerde geçirmek isteyen vatandaşlar cami ve çevresinde kalabalıklar oluşturdu.Çubuk İlçe müftüsü Ali Canbolat teravih Namazı öncesinde yaptığı vaazda kadir gecesinin önemine değinirken,bu gecede nasıl ibadet edilmesi gerektiğini anlatarak vaaz sonunda Ramazan ayı boyunca okunan hatmi şerif ve yasin-i şerifler için dua etti.

Teravih çıkışında ise Kızılay Çubuk şubesi tarafından lokum,Çubuk Belediyesi tarafından ise patlamış mısır ve pamuklu şeker ikram edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.