Çubuk'ta Kadın Girişimciliği Projesi

Çubuk'ta Kadın Girişimciliği Projesi

Çubuk'ta belediye desteğiyle KOSGEB tarafından yürütülen hibe destekli proje kapsamında açılan kurslara katılan kursiyerler Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı ziyaret etti.

Başkan Acehan, istihdam ve yeni iş alanları ortaya çıkarmak anlamında KOSGEB'in verdiği hibe desteklerinin çok önemli olduğunu, kendi işini kurmak isteyen girişimci ruha sahip herkesi bu desteklerden faydalanmaya davet ettiklerini ifade etti.

İş birliği, güç birliği projeleri ile Çubuk'un yenilikçi alanlara girmesi gerektiğini dile getiren Acehan, "İlçede ürün çeşitliliğinin artması markalaşmayı da beraberinde getirir. Ekonomiye can suyu olur. Ekonomik nedenlerle iş kuramayan girişimcilere bu tür destekler çok önemli. Girişimcilik cesaret istiyor, yürek istiyor. İnşallah bu alınan eğitim ve KOSGEB desteği, devletimizin, hükümetimizin desteği ile çok güzel işlere imza atacaksınız." dedi.

Kursiyerlere iş alanlarında da tavsiyelerde bulunan Acehan, kaybolmakta olan yöresel lezzetlerle ilgili bir girişim yapılabileceğini aktardı.

Kursiyerlerden Pakize Çam ise kursun girişim yapmak isteyen kadınlar için çok faydalı olduğunu belirterek teşekkür etti.

Çubuk'ta açılan 120 kişilik KOSGEB kursunun ilk etabında 30 kişi belge almaya hak kazandı. Kursu başarıyla bitirerek kendi işini kuran kadınlara 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi desteği verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.