Çubuk’ta jandarma ve öğrenciler fidan dikti

Çubuk’ta jandarma ve öğrenciler fidan dikti

Jandarma Teşkilatı'nın 175'inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında jandarma ve minik öğrenciler birlikte fidan dikti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından temin edilen yaklaşık bin 750 ağaç fidanı askeri personel, öğrenci, muhtar ve vatandaşların katılımıyla Karagöl ve Çubuk2 Baraj yolu kenarında oluşturulan 175. Jandarma Hatıra Ormanı’na dikildi.

Asker öğrenci el ele fidan diktiklerini söyleyen Bekir Yılmaz İlkokulu öğretmeni Arzu Bayburs, "Her çocuğumuzun bir dikili fidanı olsun diye bugün burada olmayı hepimiz arzuladık. Sağ olsun Murat Yüzbaşımız bize destek oldu ve minik öğrencilerimizle birlikte bugün bu ağaç dikme kampanyasına katıldık" dedi.  

Fidan dikme programına muhtarlar olarak kendilerinin de destek verdiklerini anlatan Avcıoava Muhtarı İsmail Kılıç da "Muhtarlar olarak bizimde 175. Jandarma Hatıra Ormanı’nda bir dikili ağacımız oldu.  Komutanlarımızla, askerlerimizle ve öğrencilerimizle beraber bir hatıra ormanı oluşturduk. Birlikten doğan gücü burada göstermiş olduk" diye konuştu.  

Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Tiryaki öğrencilerle birlikte ilk fidanı dikti. Daha sonra törene katılan öğrenciler ve Mehmetçikler fidanlarını toprakla buluşturdu.

Etkinlikte, öğrenciler 175. Jandarma Hatıra Ormanı tabelasının önünde "Orman ne güzel" şarkısını seslendirirken, Mehmetçikten alkış aldı. Daha sonra tabelanın önünde Mehmetçik ve öğrenciler birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.

jandarma6-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.