Çubuk'ta "İslami Değerler Işığında Yardımlaşma Paneli"

Çubuk'ta "İslami Değerler Işığında Yardımlaşma Paneli"

Çubuk'ta "İslami Değerler Işığında Yardımlaşma Paneli" düzenlendi.

Çubuk Dernekler Federasyonunca (ÇUDEF) 21. Yoksullarla Dayanışma Haftası dolayısıyla organize edilen panel, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan panelin açılış konuşmasını yapan ÇUDEF Başkanı Recep Taş, "Federasyonumuza bağlı 54 dernek var. Bu derneklerin 51'inin adında yardımlaşma ve dayanışma sözcükleri geçmektedir. Bu dernekler, bulundukları her yerde insanları sosyalleştirmek, onların her türlü ihtiyacına cevap vermek üzere kurulmuş derneklerdir. Bizim bugünkü konumuz ve haftanın önemi, yoksullarla dayanışmadır" diye konuştu.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akkuş ise Müslüman kişinin örnek olması gerektiğini vurgulayarak, "Müslümanların görevi iyilik yapmaktır" dedi.

Toplumsal barışın artması için hayırda yarışılması gerektiğini belirten Akkuş, "Biz insanlık olarak bedensel eğitimden ziyade gönül eğitimine müracaat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Panele katılan konuşmacılar, "İnsani ve İslami değerler", "etik, ahlaki ve evrensel değerler", "değerler ve yardımlaşma" konularında görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

ÇUDEF üyelerince toplanan bir miktar para, Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı İbrahim Ateş tarafından yoksul öğrencilere dağıtılmak üzere Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan'a teslim edildi. ÇUDEF Başkanı Taş, panele konuşmacı olarak katılanlara teşekkür plaketi verdi.

aa_picture_20131218_1200170_web.jpg

Panele, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrani Altıntaş, İlçe Müftüsü Bilal Kara ve bazı yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

aa_picture_20131218_1200171_web.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.