Çubuk'ta İslam'da Kadın Konulu Konferans

Çubuk'ta İslam'da Kadın Konulu Konferans

Çubuk müftülüğü tarafından düzenlenen konferansta kadının İslam'daki yeri anlatıldı.

Çubuk müftülüğü tarafından İslam'da Kadın konulu konferans düzenlendi.Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Diyanet işleri başkanlığı eğitim hizmetleri genel müdürlüğü yaygın din eğitimi daire başkanı Belgin Aydın,İslam'ın Kadınlara verdiği önemi anlattı.Nur Muhammed Kur'an kursu öğrencilerinin söylediği ilahilerle başlayan konferansa İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Emekli Müftü Abdurrahim Somuncu, Müftülük şefi İsmail Demirtaş, Kur'an kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

konferans.20110317010632.jpg

Yaygın Din Eğitimi daire başkanı Belgin Aydın verdiği konferansta şunları söyledi" Diğer medeniyetlerde kadının yerini kısaca anlatan Aydın, "Eskiden Avrupa'da kadın herhangi bir günahtan dolayı diri diri yakılır, eski Yunan'da, kadın şeytani bir varlık olarak görülür ve alınıp satılabilen bir eşyadan farksızdı. Eski Roma'da, babanın kendi kız çocuklarını ailesine kabul etme mecburiyeti olmadığından doğan çocuk erkekse isteyen alır kız ise bırakıldığı yerde açlıktan ölüp giderdi. Hintlerde kadın, kocası öldüğünde kocasının cesediyle diri diri yakılırdı. Eski mısır ve eski İran'da, devlet yetkilileri kendi tahtlarını paylaşmamak için kendi kız kardeşleriyle evlenirlerdi. Rusya'da, hukuk erkek için farklı kadın için farklıydı, zina eden kadının cinsel organları oyulur erkeklere bir şey yapılmazdı. Yahudiler; her sabah, tanrım beni kadın yaratmadığın için sana hamdolsun, diye dua ederdi" dedi.

Hz. Peygamber'in gelmesiyle tüm bu olumsuzlukların sona erdiğini ifade eden Belgin Aydın, İslam'ın kadına verdiği değeri okuduğu ayet ve hadislerle anlatarak, kadının mehir hakkı, miras hakkı, boşanma hukuku ve İslam'daki görevleri konusunda da geniş açıklamalarda bulundu.

Konferans sonunda Nur Muhammed Kur'an kursu öğrencileri tarafından hediye verilen Din eğitimi daire başkanı Belgin Aydın'a Çubuk belediyesi tarafından da plaket verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.