Çubuk'ta "İşbaşı Eğitim Programı" Bilgilendirme Toplantısı

Çubuk'ta "İşbaşı Eğitim Programı" Bilgilendirme Toplantısı

Çubuk'ta "İşbaşı Eğitim Programı" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, ilçede en az 2 kişi çalıştıran bir işletmenin fazladan 1 kişiye daha cebinden hiçbir para çıkmadan ekmek verebileceğini söyledi.

İşbaşı eğitim programından ilçedeki tüm esnafın faydalanmasını arzuladıklarını dile getiren Başkan Acehan, şöyle konuştu:

"Bu önemli projeden şu ana kadar 2 esnafımız yararlanmış. Özellikle 2016 için çok büyük önem kazandı işbaşı eğitimi. Bu ne güzel bir projedir. Biz Çubuk için bir hesap yaptık tüm esnafımız bu projeden yararlanırsa en az 500 işsiz gencimiz 6 ay boyunca bin 300 lira maaş ve sigortadan yararlanacak. Tüm işverenlerin bu projeye destek olmalarını ben önemle rica ediyorum."

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ayan da Ankara'da geçen yıl işbaşı eğitimlerine katılanlara 50 milyon lira para verildiğini belirtti.

Ayan, programdan kendisi dışında en az 2 sigortalı işçisi olan her özel sektör işvereninin faydalanabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum