Çubuk'ta İngilizce festivali

Çubuk'ta İngilizce festivali

Çubuk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen festivalde, İngilizce şarkılar söyleniyor, tiyatro gösterileri sunuluyor

Öğrencilerine İngilizce'yi daha kalıcı bir şekilde öğretmek amacıyla ilginç bir yöntem kullanan Çubuk İlköğretim Okulu, düzenlediği "İngilizce Festivali" çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Festival kapsamında okulun bahçesinde ve içerisinde öğrencilere İngilizceyi sevdirmek için çeşitli afişler, resimler ve karikatürler asılırken, İngilizce şarkılar ve tiyatro gösterileriyle de izleyenlere keyifli anlar yaşatılıyor.

Öğrenciler tarafından yazılan ya da uyarlanan İngilizce tiyatro oyun ve skeçler, festival süresince sergileniyor. Oyuna uygun kostüm kullanmayı da ihmal etmeyen öğrenciler, hocalarından aldıkları rollerini ezberledikten sonra izleyenler için oynuyor. Öğrenciler sergiledikleri performansa göre de not alıyor.

Çubuk İlköğretim Okulu Müdürü Muharrem Tuncel, 2 hafta süren festivallerinin hem hazırlık evresi süresince hem de festival süresince öğrenciler üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtti.

Öğrencilerine İngilizce'yi daha iyi öğretme adına öğretmen arkadaşlarıyla yaklaşık 6 aydır çalıştıklarını aktaran Tuncel, "Bizim amacımız İngilizce'yi sevdirmekti. Bunun için en başta öğrencilerimizle birçok etkinlik hazırlıkları yaptık. Bu etkinlikle akabinde birçok şey ortaya çıktı ve bunları okulumuzda sergiledik. Öğrencilerimiz İngilizce kelimeleri panolara ve diğer yerlere asmak suretiyle birçok İngilizce kelimeyi oyunlar eşliğinde öğrenmiş bulunmaktadırlar" diye konuştu.

İngilizce oyunda rol alan öğrencilerin diyalogları ezberlemeye çalışırken öğrendikleri kelimeleri unutmadığını ifade eden İngilizce öğretmeni Gamze Aydoğdu, eğitim ve öğretimde bu yöntemin çok daha etkili olduğunu ve uygulamayı sürdüreceklerini kaydetti.

Öğrencilerde uygulamadan memnun olduklarını belirtti.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.