Çubuk’ta İmar Çalışmalarına Hız Verildi

Çubuk’ta İmar Çalışmalarına Hız Verildi

Çubuk belediyesi ilçedeki imar sorunlarını ortadan kaldırmak için imar çalışmalarına hız verdi.

Çubuk’ta daha önceki dönemde başlatılan imar çalışmalarının uzun süre tamamlanamaması nedeniyle vatandaşlar mağduriyetler yaşarken, vatandaşların mağduriyetlerinin biran önce giderilmesi amacıyla 2014 yerel seçimlerinin ardından ilçe genelinde imar çalışmalarına hız verildiği belirtildi.


Seçim çalışmalarında vatandaşların yoğun olarak imar çalışmaları hakkında şikayetlerinin olduğunu hatırlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, seçimlerin hemen ardından imar sorununun masaya yatırıldığını söyledi.


Bir şehrin yaşanabilir şekilde, düzenli bir kent olması için imar çalışmasının önemine dikkat çeken Başkan Acehan, şunları söyledi:


"Çubuk Belediyesi olarak daha önceki dönemde başlayan ve bir firma tarafından yürütülen 1/1000 ölçekli uygulama imar planları çalışmaları, ödeme yapılmadığı gerekçesi ile durdurulmuştu. Göreve geldiğimizin akabinde firma yetkililerini belediyeye davet ederek, imar çalışmalarının durumunu ve bundan sonra neler yapılacağını ilgili birimimizin de katılımıyla masaya yatırdık. Yapılan toplantıda biz firma yetkililerine bir ödeme planı çıkarttık ve iş yapıldıkça ödeme yapılacağı konusunda anlaşılırken, bu işin biran önce tamamlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı da kendilerine bildirdik. Bugüne kadar da imar çalışması yapan firmaya 500 bin TL ödeme yapıldı ve yaptığı işlerden dolayı firmaya herhangi bir borcumuz kalmadı. Bunun yanında jeolojik etüt çalışmalarımız da devam ediyor. Merkezde olsun, yeni bağlanan mahallelerde olsun, geçmişten gelen imar problemleri nedeniyle yeni yapılaşma yapılamadığı gibi bir türlü açılamayan imar yolları, park alanları ve sosyal donatı alanları nedeniyle insanlarımız mağdur oluyordu.

 

Yapılması büyük önem arz eden Merkezdeki 7 mahalle ve Esenboğa Mahallesi dahil 16 bölgede 3194 Sayılı İmar Yasasının 18'nci madde uygulaması hızlandırılmış ve kısa sürede önemli bir mesafe kat edilmiştir. Yıldırım Beyazıt Mahallesi Gazi Üniversitesi Yerleşkesi dahil, Ziya Ülhak, Berat Caddeleri ve Ankara Bulvarı kapsayan 135 hektarlık alanı kapsayan 1. Etap belediye meclisinde kabul edilerek plan uygulaması için Büyükşehir Belediyesine sunulmuştur. Yine Yıldırım Beyazıt Mahallesi Ziya Ülhak Caddesi Ankara Bulvarı ve Çankırı Bulvarı arasındaki 140 hektarlık üçüncü etap plan revizyonunun çalışmaları en kısa sürede belediye meclisimize sunulacaktır. Atatürk Mahallesi Kurbantepe, Ayasofya, Bosna Hersek Caddeleri ile Adnan Menderes Bulvarı arasında kalan 55 hektarlık 2. Etap ise Ağustos ayında belediye meclisimize sunulacaktır. Melikşah Mahallemizde yapılması planlanan Huzur Vadisi Projesine ait imar planlaması çalışmaları tamamlanmış ve onaylanması için Büyükşehir Belediyesine sunulacaktır. Esenboğa Mahallemizde de yaklaşık 850 hektar alanda revizyon çalışmasının 1. Etap ilk revizyonu Yıldırım Beyazıt Üniversitesine yakın alanda başlatılmış ve en kısa zamanda belediye meclisimize sunulacaktır.’’

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.