Çubuk'ta imar çalışmaları

Çubuk'ta imar çalışmaları

Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, 3 mahallede imar planının tamamlandığını, 15 mahallede imar planın kesinleştiğini ve 5 mahallede ise askı ve onay sürecinin devam ettiğini söyledi.

 

İlçede yürütülen imar çalışmaları hakkında gazetecilere açıklama yapan Başkan Yardımcısı Metin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın, göreve geldiği gün imar çalışmalarının hızlandırılması noktasında verdiği talimatlarla ilçedeki imar sorununa neşter vurduklarını belirtti.

Metin, imar çalışmalarının tamamlanmasıyla belediye gelirlerinde büyük bir artış olacağını ifade etti.

İmar çalışmalarıyla ilgili bugüne kadar 600 bin liralık yatırım yaptıklarını, 400 bin lira daha kaynak ayıracaklarını aktaran Metin, Esenboğa, Dumlupınar ve Güldarpı mahallelerindeki parselasyonun 24 Aralık 2016 tarihine kadar askıda kalacağını hatırlattı.

Resmi prosedürler ve itirazlar nedeniyle imar çalışmalarının ağır işlediğinin altını çizen Metin, buna rağmen imar çalışmalarında mesafe kat ettiklerini söyledi.

Metin, "Esenboğa, Dumlupınar ve Güldarpı mahalleleri ile Yıldırım Beyazıt Mahallesinin 1’inci etabının parselasyonları yapıldı. Atatürk ve Barbaros mahallelerinin 1’inci etapları, Yıldırım Beyazıt, Barbaros, Fatih, Muhsin Yazıcıoğlu mahallelerinin 2’inci etabı, Yavuz Selim ve Sünlü mahalleri ile Yazır Mahallesi sanayi alanının imar revizyonu tamamlanarak Çubuk Belediyesi Meclisi'nden geçti, Büyükşehir Belediyesi'nde onay aşamasında. Oradaki prosedürü bekliyoruz." diye konuştu.

Atatürk Mahallesi 2’inci etabı, Fatih ve Muhsin Yazıcıoğlu mahallelerinin 1’inci etapları, Yıldırım Beyazıt Mahallesinin 3’üncü etabı ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki imar planı revizyon çalışmalarının devam ettiğini anlatan Metin, şunları kaydetti:

"Melikşah Mahallesi'nin tapuları ise hazırlanarak hak sahiplerine dağıtım aşamasına geldi. Melikşah, Kızılca, Akkuzulu, Gökçedere, Kargın, Taşpınar, Yazır, Ömercik, Aşağı Çavundur, Ağılcık, Sünlü, Yenice ve Kutuören mahallelerimizde imar planı tamamlanarak kesinleşti. Gümüşyayla ve İkipınar imar planları onay aşamasında olurken, Yenice Lojistik Merkezi, Eğriekin, Karaağaç, Mutlu, Sığırlıhacı ve Tahtayazı mahallerimizde imar planı çalışmalarını da başlattık. En kısa sürede bu çalışmalarımız da sonuçlanacak. Özellikle yeni mahallelerimizde yapılan imar çalışması ile birlikte vatandaşlarımız gönlüne göre ev veya iş yeri yaptırabilecekler. Bu sayede de bu bölgelerde kaçak yapılaşmanın ve çarpık yapılaşmanın da önüne geçilmiş olacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.