Çubuk'ta imar barışı anlatıldı

Çubuk'ta imar barışı anlatıldı

Çubuk ilçesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce imar barışı konusunda muhtarlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çubuk ilçesinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce imar barışı konusunda muhtarlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan programda konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, imar barışının büyük bir sorunun çözümüne katkı sunacağını söyledi.

Türkiye genelinde yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı bulunduğunu vurgulayan Acehan, "Bu kanunla amacımız maksimum faydayı Çubuklu olarak elde etmektir. Bütün Çubuklu hemşehrilerimin bu kanunu en güzel şekilde öğrenip buna göre en yüksek faydayı sağlamalarını istiyoruz. Muhtarlarımız aracılığıyla ilçemizin her yerine ulaşıp, herkesi bu konuda bilgilendirip, faydalanmalarını sağlamak istiyoruz." diye konuştu.

Daha sonra soruları cevaplayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden Namık Gültekin, 8 Haziran'da yürürlüğe giren yasa kapsamında başvuruların 31 Ekim 2018'e kadar devam edeceğini aktardı.

Sistemin işleyişinin gayet basit olduğunu anlatan Gültekin, şunları kaydetti:

"E-devlet şifrenizle bakanlığın imar barışı bölümüne giriş yaparak işlemleri başlatabiliyorsunuz. Orada 12-13 soruyu cevaplayarak imar yapı kayıt belgesini alabiliyorsunuz. Burada önemli olan beyanların çok düzgün bir şekilde yapılmasıdır. Bu sistem tamamen beyan üzerine oluşturulmuş bir sistem. İlk aşamaları tamamladıktan sonra orada bir bedel çıkacak. Bu bedel konutlarda yüzde 3 oranlarında, ticari yapılardaysa yüzde bir. Bunları yaptıktan sonra yapı kayıt belgeniz oluşacak. E-devletten çıktı alabilirsiniz. Her türlü abonelik ve işlemleri yapabilirsiniz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.