Çubuk’ta İmam Hatiplere İlgi Büyüyor

Çubuk’ta İmam Hatiplere İlgi Büyüyor

Türkiye genelinde İmam Hatip Liselerine olan ilgiden Çubuk’ta nasibini alıyor. Artan ilgi karşısında ihtiyaca binaen ilçemizde Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bu yıl eğitim öğretime başlıyor.

1976 yılında açılan Çubuk İmam Hatip Lisesi mevcut Anadolu bölümü binasında erkek bölümü olarak faaliyetine devam edecek.  Yeni açılan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ise Balıklı mevkiindeki binada eğitim öğretime başlayacak. Eski İmam Hatip Lisesi binası ise Çubuk İmam Hatip Ortaokulu oldu.

Yetkililerden aldığımız bilgiye göre yapılan bu planlamalarla İmam Hatip öğrencilerin başarışının ciddi oranda artacağı belirtiliyor.

Karma eğitimden vazgeçilen bu sistemde öğrencelerin gerek İstanbul ve gerekse Konya gibi illerde bulunan örneklerinden de yararlanılarak Çubuk’ta da öğrencilerin hem üniversiteye hazırlanmasında hem de İmam Hatip Lisesi misyonuna uygun olarak yetiştirilmesinde ciddi başarıların sağlanması hedefleniyor.

8 Ağustos’ta sona erecek TEOG tercihlerinde bu yıl önceki yıllara göre başarısı yüksek öğrencilerin imam hatip liselerini tercih ettiği gözlerden kaçmıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.