Çubuk'ta İmam Hatip Mezunları İftarda Buluştu

Çubuk'ta İmam Hatip Mezunları İftarda Buluştu

Çubuk'ta imam hatip mensupları ve mezunları, mezuniyet töreni ve iftar programında bir araya geldi.

Çubuk İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİM-DER) tarafından organize edilen programda, Çubuk Anadolu Kız ve Erkek İmam Hatip Liseleri ve Çubuk Muammer Kandemir İmam Hatip Ortaokulunun mezuniyet törenleri yapıldı.

Çubuk Muammer Kandemir İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde düzenlenen programa Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehanda katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan ÇİM-DER Başkanı Ahmet Karakuş, bu yıl ilk defa iftar ve mezuniyet programlarını bir arada yaptıklarını söyledi.

Mezunları bir çatı altında toplamak ve onların potansiyellerini harekete geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Karakuş, "Bir İmam Hatiplilik bilinci oluşturmak için çalışıyoruz. Dernek olarak 22 öğrencimize burs veriyoruz. Bu yıl bu sayıyı 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu okulda okuduk ve bu okullara bir minnet borcumuz var." diye konuştu.

Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Emrullah Kılıç, hükümetin ve devlet yöneticilerinin imam hatip liselerine bakışının çok olumlu yönde olduğunu söyledi.

Okul birincileri Yunus Emre Çiçek ve Firdevs Demir, öğrenciler adına konuşma yaptılar.

Çiçek ve Demir'e hediyelerini ve başarı belgelerini veren Çubuk Belediye Başkanı Acehan, öğrencileri tebrik etti. Acehan, öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar diledi.

Daha sonra oruçlar açıldı.

cimdervert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum