Çubuk'ta, 'Hz. Muhammed ve Kuran' Konulu Konferans

Çubuk'ta, 'Hz. Muhammed ve Kuran' Konulu Konferans

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Çubuk Belediyesinin katkıları ve Eğitim Gönüllüleri Derneğinin organizasyonu ile Kızılay Düğün ve Konferans Salonunda ‘Hz. Muhammed ve Kuran’ konulu konferans düzenlendi.

Çubuk’ta Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Kızılay Düğün ve Konferans Salonunda ‘Hz. Muhammed ve Kuran’ konulu konferans düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hz. Muhammed’e yazılmış şiirler ve ilahiler okundu. Daha sonra bilim adamları, ünlüler ve dünya liderlerinin Hz. Peygamber hakkındaki söyledikleri sözler slayt eşliğinde gösterildi. Slayt’ın ardından konuşan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul, Hz. Muhammed (SAV)'in yaşamındaki her karede merhametinin görüldüğünü anlattı.

Kuran-ı Kerim'in indirilişi ve Hz. Peygamber'in doğumundan itibaren, dünyaya ışık tutan özellikleri hakkında bilgiler de veren Prof. Dr. Erul, Slaytta gösterildiği gibi Hz Peygamber kendisine sonsuz güven duyulan bir şahsiyet olduğunu söyleyerek, ’’O Allahın bir kurtuluş elçisi olarak topluma örnek olmuştur. Hz Peygambersiz Kuran, Kuransızda Peygamber olamaz’’ dedi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Bünyamin Erul’a çiçek takdim eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bu tip konferansların faydasına değindi. Hz Peygamberin sadece Müslümanlar tarafından değil tüm insanlık tarafından örnek alınması gerektiğinin altını çizen Başkan Özden,’’ Hz. Peygamber yaşantısı ile örnek alınsa, bu gün dünyada yaşanan birçok olumsuzluklar olmayacaktır. Dünyaya barış ve huzur gelecektir’’ şeklinde konuşarak, konferansı tertip eden Eğitim Gönüllüleri Derneğine ve katılımcılara teşekkür etti.

Konferansa Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Meclis Üyeleri Sabri Koca, Kemal Küçük, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hatice Erkan, diyanet görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.