Çubuk'ta Hemşireler Günü Kutlandı

Çubuk'ta Hemşireler Günü Kutlandı

Çubuk'ta Hemşireler Günü Dolayısıyla Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde Kutlama Programı Düzenlendi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde Hemşireler Günü dolayısıyla Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde kutlama programı düzenlendi. Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi bahçesinde düzenlenen ve öğrenciler tarafından organize edilen 'Hemşireler Günü Pikniğine' çok sayıda öğrenci ve hemşire katıldı.

Programda bir konuşma yapan Kaymakam Meftun Dallı, hemşireliğin çok eski ve kutsal bir meslek olduğunu belirterek, 'Bu uğurda gece gündüz demeden çalışan insanlarımıza şifa dağıtan tüm hemşirelerimizin ve hemşire adaylarının gününü kutluyorum' dedi.

Belediye Başkanı Lokman Özden de hemşireliğin çok özverili ve sabır gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, 'İnsan hayatı için en önemli şey olan sağlık alanında fedakarca çalışan tüm hemşirelerimizin gününü kutluyorum. Ayrıca Sağlık Meslek Lisemizi de Anadolu lisesi olmasından dolayı kutluyorum' diyerek, hemşire adaylarının güzel bir gün geçirmeleri temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hemşireliğin tarihçesi ve üstlendiği önemli görevini anlatan konuşmalar yapıldı. Öğrencilerden Tuğba Sucu'nun okuduğu şiirin ardından, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ses TV organizasyonu ile yürütülen 'Meslekler Yarışıyor' bilgi yarışmasında ikinci olan 11-A sınıfı öğrencilerinden Tuğba Burgaz, Kübra Taşdemir ve Merve Canter'e Kaymakam Meftun Dallı ve Başkan Lokman Özden tarafından hediyeler verildi.

Öğretmen Fatma Tilber rehberliğinde öğrenciler tarafından çeşitli atık maddelerden hazırlanan insan anatomisini anlatan ödevler de okul bahçesinde sergilendi.

Daha sonra okul öğretmenlerinden Arif Demir'in çaldığı ut eşliğinde, öğrencilerin evlerinde hazırlayıp getirdikleri çeşitli yemeklerle piknik yapıp eğlendiler.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.