Çubuk'ta hedef, yılda 10 milyon adet çiçek üretimi

Çubuk'ta hedef, yılda 10 milyon adet çiçek üretimi

"Çubuk'ta 3 yıl önce yıllık 500 bin adet çiçek üretiminin gerçekleştirildiği seralarda bu yıl 10 milyon adet üretim hedefleniyor"

ANKARA (AA) - Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Çubuk'ta 3 yıl önce yıllık 500 bin adet çiçek üretiminin gerçekleştirildiği seralarda, bu yıl 10 milyon adet üretim hedeflendiğini bildirdi.

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3 yıl önce Çubuk'ta kaymakamlığın verdiği desteklerle kurulan seralarda üretilen çiçekler Ankara'daki park ve bahçeleri süslüyor. Üç yıl önce yıllık 500 bin adet çiçek üretiminin gerçekleştirildiği seralarda bu yıl 10 milyon adet üretim hedefleniyor. 40 bin metrekare kapalı alanda 30 üreticinin faaliyet gösterdiği serada çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 200'den çok kişiye istihdam sağlanıyor. Ankara’nın bütün park ve bahçelerinin çiçek ihtiyacını karşılama konusunda iddialı olan üreticiler, menekşeden petunyaya, kadifeden güle kadar birçok çiçeği yetiştiriyor.

Özellikle Ankara'da üretilen çiçeklerin bölgeye uyumu nedeniyle dikildikten sonra uzun süre canlılığını koruduğunu, bu nedenle belediyelerin bu çiçekleri tercih ettiğini belirten Temel, seraların, Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde olmasının önemli bir avantaj olduğunu, üreticilerin burada kurulacak satış noktalarıyla Ankara'ya gelen insanlara perakende satış yapabileceklerini ifade etti. Temel, "40 bin metrekare olan üretim alanının gelecek yıllarda daha da artacağını düşünüyoruz. Çünkü her yıl bölgede kurulan seralara yenileri ekleniyor. Sadece Ankara'nın değil, diğer illerin park ve bahçelerini de süslemeye talibiz. İnanıyorum ki Çubuk, hayvancılıktan sonra çiçek üretimiyle de anılacak bir ilçe olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.