Çubuk'ta "Hasta Bakım Kursu" sona erdi

Çubuk'ta "Hasta Bakım Kursu" sona erdi

- Kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verild

Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen "Hasta, Yaşlı Bakım ve Refakatçi Kursu"nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle dağıtıldı.

Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu iş birliğinde düzenlenen "Hasta, Yaşlı Bakım ve Refakatçi Kursu" tamamlandı.

Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen törene, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, AK PartiAnkara Milletvekili adayı Murat Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş ve kursiyerler katıldı.

Kurs hakkında bilgi veren Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Hatice Nesrin, sertifika almaya hak kazanan 15 kursiyerin 460 saat eğitim gördüğünü ve günlük 20 lira harçlık aldığını söyledi.

Milletvekili adayı Yıldırım ise Türkiye'nin son 13 yılda büyük bir yol katettiğine işaret ederek, "Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman engellisine, yaşlısına, özgürlüğü elinden alınana bakan topluluklar en gelişmiş topluluklardır. Son dönemlerde, son 12-13 yıldır Türkiye Cumhuriyeti'nde yapılan çalışmalar bunun örnekleridir" diye konuştu.

Yıldırım, "İnsana verilen değer, en önemli değerdir çünkü her şey insanların mutluluğu içindir. Siz mutlu olmazsanız, insanlar mutlu olmazsa bu dünyanın hiçbir kıymeti değeri yoktur" dedi.

Konuşmaların ardından, kurs boyunca hem uygulamalı hem de teorik eğitimler alan 15 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/cubukta_hasta_bakim_kursu_sona_erdi-1442769

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum