Çubuk'ta Geçen Yıl 445 İş Yerine Ruhsat Verildi

Çubuk'ta Geçen Yıl 445 İş Yerine Ruhsat Verildi

Çubuk'ta 2010 yılında toplam 445 iş yerine ruhsat verildi.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, ilçede geçen yıl 384 adet bakkal ve market gibi sıhhi iş yeri, 55 adet fırın ve imalathane gibi gayri sıhhi iş yeri ile 6 adet kahvehane, internet kafe gibi umuma açık dinlenme ve eğlence yeri açıldı.

Bunun dışında 420 iş yerine de hafta sonu tatili ruhsatı ve 35 adet kurban kesim yerine de geçici ruhsat verildi. Ölçü ayar memurluğu tarafından 828 ölçü ve tartı aletinin periyodik muayene ve damga işlemi yapılırken, 305 adet de beyan alındı. Zabıta ekiplerince 770 adet iş yerinin genel denetimi yapılırken, bunlardan 47 adetine idari yaptırım tutanağı kesildi.

İlçede 2008 yılında başlayan global krizin ardından yaşanan ekonomik krize rağmen 2010 yılında yeni iş yeri açılmasında bir artış yaşandığını ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, açılan her iş yerinin istihdam anlamına geldiğini söyledi. Küresel Mali krizin sürdüğü bir dönemde ilçede yeni iş yerlerinin açılışının memnunluk verici olduğunu belirten Başkan Özden, 'İlçemizde işsizlik yeni iş alanlarının açılmasıyla önlenebilir. Dünyada var olan kriz nedeniyle herkesim sektörün etkilendiği bir dönemde ilçemize yeni iş yerlerinin açılmasını çok önemsiyorum. Esnafımız, işverenimiz de artık Çubuk'u tercih ediyor. Bölgemize iş yapmak isteyen genç girişimcileri bekliyoruz' dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.