Çubuk'ta Fırıncının "Askıda Ekmek" Uygulaması

Çubuk'ta Fırıncının "Askıda Ekmek" Uygulaması

Ramazan ayında yoksul insanlara yardım yapmak için 'Askıda Ekmek' uygulaması başlatıldı.

Barbaros Mahallesi Kordon Sokak'taki Bostan Unlu Mamülleri'nin  işletmecisi  Ömer Araz, "Sağ elin verdiğini, sol el bilmemeli" düşüncesinden hareketle Ramazan ayında 'Askıda Ekmek' kampanyası başlattığını söyledi.

Maddi durumu iyi olan vatandaşların da evlerine ekmek aldıklarında fazla ekmek alarak dolaba koyduğunu belirten Araz, bu sayede gerçek ihtiyaç sahibi onlarca ailenin ekmek ihtiyacını ücretsiz karşıladıklarını belirtti.

Kampanyasını duyurmak için fırının her yerine afişler asan Araz, Ramazan boyunca günlük yaklaşık 300 ekmeğin dolapta olacağını kaydetti.

 Araz, şunları söyledi:

"Biz fırıncılık mesleğini dededen gelen gelenekle yaklaşık 150 yıldır sürdürüyoruz. Kimse aç kalmasın projemizde atalarımızdan gelen bir gelenektir. Bizde  fırınımızda bu geleneği uygulamaya koyduk. En azından Ramazan ayında bu hayır geleneğini devam ettirmek istiyoruz. Gelen müşterilerimizde sağ olsun ekmek aldıklarında fazla ekmek alarak bu dolaba bırakıyorlar. İhtiyaç sahipleri de ihtiyaçları kadar buradan alıyor. Eksik kaldığı zaman da biz fırından tamamlıyoruz.Veren ekmeğin kimin aldığını, alan da ekmeği kimin verdiğini bilmiyor.  Gerçek ihtiyaç sahipleri buraya gelerek buradan ihtiyaçları kadar ekmeklerini alırlarsa bizi sevindirirler. Günde ortalama 300 ekmek ihtiyaç sahibini buluyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.