Çubuk'ta Filistin yararına kermes düzenlendi

Çubuk'ta Filistin yararına kermes düzenlendi

Çubuk'ta İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Çubuk gönüllüleri ve ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının desteği ile Filistin'e Yardım İçin Kermes açıldı.


Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde açılan ve iki gün sürecek kermese ilçede bulunan tüm sivil toplum Kuruluşları katıldı. Hayırsever vatandaşların ve esnafın getirdiği giyecek, süs ve ev eşyalarının yanı sıra ev hanımlarının yaptıkları yiyecekler de kermeste satışa sunuldu. Hazırlıkları yerinde inceleyen Çubuk Belediye Başkanvekili Halil Soba, dost ve kardeş ülke olan Filistin'deki Müslümanlara yapılan zulmün biran önce son bulması gerektiğini ve Filistin halkını gönülden sevdiklerini ifade etti.
İlçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşların kermese büyük ilgi gösterdiği gözlemlenirken, kermesin iki gün boyunca açık olacağı ve son günü 19.00 da Radyo Kervan Öncülüğünde Sivil Toplum Kuruluşlarının iş birliği ile Filistin'i anlatan bir konferans verileceği belirtildi.

İHH İnsani Yardım Derneği Çubuk Temsilcisi Abdulhamit Ateş:'' Filistin'de yaşanan olaylara seyirci kalmaya hiçbir insanın yüreği elvermez. Biz de ilçemizde bulunan sivil toplum örgütleri ile birlikte Filistinli kardeşlerimize yardım yapmak için kendi imkanlarımız ölçüsünde kermes düzenledik. Kermesten alınan bir parça ürün, Filistin'de bir yaranın sarılması demektir. Kermesimize katılan ve katılacak olan herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile 11.01.2009 Pazar günü Camii Kebir'de öğle namazı sonrası, Gazze'li Şehitleri için temsili cenaze namazı kılınacağı ve Atatürk Parkında Basın bildirisi okunacağını belirtildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.