Çubuk'ta Filistin İçin Namaz ve Miting

Çubuk'ta Filistin İçin Namaz ve Miting

Filistinde ve Gazzede şehit olan Filistinliler için Camii kebirde öğle Namazından önce mevlidi şerif okutuldu.Öğle Namazından sonra ise Şehitler için Gıyabi Cenaze Namazı kılındıktan sonra Atatürk parkında basın açıklaması yapıldı.

ÇUBUK"ta gıyabi cenaze namazını Merkez Camii Kebir"de öğle namazının ardından binlerce kişinin katılımıyla M.Akif Duman Hoca kıldırdı.Ardından camiden mitingin yapılacağı Atatürk Parkına kadar yürüyüş yapıldı.Parkta yaklaşık 3000 kişinin katılımıyla israil ve amerika protesto edildi.



İlk olarak basın bildirisi okunarak,İsrail tel"in edildi.Bildiriden sonra küçük bir kız çocuğu “Ben Filistinli Çocuk” isimli şiir okuyarak insanları duygulandırdı.Daha sonra Ankara Filistin Platformundan Bülent Koca bir konuşma yaptı.Bülent Koca"dan sonra M.Akif Duman,Şeyh Ahmet Yasin"in vasiyetini okudu.Daha sonra ise dua ile konuşmasını bitirdi.






Platforma Destek Veren Kuruluşlar

ÇEYAD DERNEĞİ
ESİAD DERNEĞİ
AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI
ALPEREN OCAKLARI
ÜLKÜ OCAKLARI
SAADET PARTİSİ
B.B.P PARTİSİ
M.H.P PARTİSİ
KAMYOCULAR KOOP.
DİN GÖREVLİLERİ DER.
YILDIRIM AHİLİSİ DERNEĞİ
ÇİMDER DERNEĞİ


FİLİSTİN" E DESTEK İSRAİL" İ TELİN BASIN BİLDİRİSİ
1948 yılında, Müslümanların toprakları üzerinde kurulan Siyonist terör devleti İsrail, o günden bugüne, kan içmeye ve soykırım yapmaya devam etmektedir. En son Gazze" de Cumartesi günü başlayan ve hala devam eden hava saldırılarında, 300" e yakın kardeşimiz şehit olmuş, 1000" e yakın kardeşimiz de yaralanmıştır. Şehit olan kardeşlerimize Allah" tan rahmet diliyoruz. Ve buradan Terör devleti İsrail" i ve yandaşlarını kınıyoruz.

Filistin davası, İslam ümmetinin ortak davasıdır. Bizim, bu büyük vahşete ve soykırıma seyirci kalmamız mümkün değildir. Filistin Dayanışma Platformu olarak; “haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır” sözü mucibince, sessiz kalmadığımızı göstermek adına, bu saldırıları, bütün şiddetiyle lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Bu saldırılar, İsrail"in kana doymadığının bir göstergesidir. Bu, Siyonist İsrail"in Filistin"de yaptığı ne ilk katliamdır, maalesef ne de son katliam olacaktır. Bütün İslam âleminin yükünü üzerinde taşıyan Filistin, bugün kan revan içindedir. Batmış bir ekonomiye, işgal edilmiş topraklara, yıkılmış okullara, açlığa, susuzluğa ve hastalığa rağmen, hala o toprakları bırakmamak için mücadele veren Filistin, gerçek bir destek beklemektedir. Filistin halkı insanlığın sessiz bakışları arasında yok edilmeye çalışılırken, İslam dünyasının parçalanmışlığı ise İsrail"e cesaret verip, katliamlarını pervasızca uygulamasına sebep olmaktadır.

İsrail" e anladığı dilden cevap verilmelidir. Osmanlı"dan aldığı mirasla İslam dünyasının hamisi konumunda olan ve bütün dünyanın gözü üzerinde bulunan Türkiye" ye, herkesten daha fazla sorumluluk düşmektedir. Türk hükümeti, sözlü kınamalarının yanında, terör devleti İsrail ile olan tüm diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerini, bu saldırılar sona erinceye kadar askıya alınmalıdır. Bu saldıralar kimin dost kimin düşman olduğunu açıkça belli etmiştir. Senelerdir Müslüman kardeşlerimize yapmadıkları işkenceyi bırakmayan İsrail"le dost olunamayacağı bu saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır.


Siyonist terör devleti tüm dünyaya meydan okurken ;

EY DÜNYA MÜSLÜMANLARI NERDESİNİZ !


EY MÜSLÜMAN ÜLKELERİN İDARECİLERİ NERDESİNİZ !


EY İNSAN HAKLARINI SAVUNAN BATI NERDESİNİZ!


EY BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (BM) NERDESİNİZ !


EY İSLAMİ CEMAATLER, KANAAT ÖNDERLERİ NERDESİNİZ !

Bu şehitleri görmeyecek kadar kör mü oldunuz ? bu zulümler karşısında neden hala susuyorsunuz. Unutmayalım ki zulme sessiz kalmak da bir zulümdür. “ Allahım zulme uğrayanlara yardım et. Allahım zalimleri “Kahhar” isminle kahret perişan et Ya rabbi. Ey terör devleti İsrail, akıttığın kanda boğulacaksın!

KUDÜS BİR TÜKİYE….


KUDÜS BİR İSTANBUL….


KUDÜS BİR ANKARA….


VE KUDÜS BİR ÇUBUK…..

Hepimiz birer Filistinliyiz. Ve hepimiz Filistin halkının, tüm dünya mazlumlarının yanındayız.

Evet, biz de özür diliyoruz. Filistinli mazlumlardan özür diliyoruz. Siyonist İsrail" i tanıyan ilk ülke vatandaşları olarak, devam eden insanlık dışı uygulamalar karşısında bir şey yapamadığımız için Gazze" den Ramallah" tan ve bütün Filistin" den özür diliyoruz… Filistin halkının sistematik bir şekilde yurtlarından sürülmeleri, tehcir edilmeleri karşısında yıllardır seyirci kaldığımız için özür diliyoruz.

Ya Rabbi! Kudüs" ün, Mescid-i Aksa" nın özgür ve aydınlık şafağına bizleri ulaştır. Filistin özgürlüğüne giden yolda saflarımızı ve adımlarımızı sıklaştır.

Ya Rabbi! Yıllardır zulüm gören Filistinli kardeşlerimizin üzerinden rahmet elini çekme! Kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmeyi bizlere şiar eyle! Mazlumlara yardımda bizleri öncüler eyle!

Ya Rabbi! Siyonist İsrail" in ve Emperyalist Amerika" nın zulüm tahtlarının bizlerin eliyle baş aşağı olmasını tez zamanda bizlere nasip eyle! Mescid-i Aksa" nın özgürlüğü için yaptığımız çalışmaları bereketlendir. İnsanlarımız bilinçlendir.

Ya Rabbi! Özellikle Filistin" de İşgale karşı mücadele eden Hamas" ı İslami Cihadı, melek ordularınla destekle! Kardeşlerimiz muzaffer eyle!

Ya Rabbi! Amerika" nın ve İsrail" in topraklarımızdaki kirli siyasetlerine alet olan idarecilerimiz ıslah eyle! Onlara hakikat yolunu göster!

Ya Rabbi! Bizleri huzuruna kardeşlik görevini yapanlar olarak çıkanlardan eyle!

Ya Rabbi! Namazlarımızı Mescid-i Aksa" nın hınca hınç dolan avlusunda Filistinli kardeşlerimizle omuz omuza kılmayı bizlere nasip et! Bu özlemle kıldığımız namazlarımızı oradaki bereketle bereketlendir. !

Dualarımızın kabul olmasını Rabbimizden niyaz ediyor, Çubuk Halkı olarak, Filistin Dayanışma Platformu olarak, Filistinli kardeşlerimizin ve onların şanlı direnişlerinin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum