Çubuk'ta fayton turlarına ilgi

Çubuk'ta fayton turlarına ilgi

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde bir girişimci tarafından başlatılan fayton turları vatandaşlardan ilgi görüyor.

Çubuk ilçesinde bir girişimci tarafından başlatılan fayton turları vatandaşlardan ilgi görüyor.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yaşayan Adem Çelik (55), AA muhabirine yaptığı açıklamada, atıyla gezerken çocuklar başta olmak üzere gören herkesin ona binmek veya fotoğraf çektirmek istediğini, bunun kendisinde bu işin sektör olabileceği kanısını güçlendirdiğini söyledi.

İzmir'den hurda olarak satın aldığı faytonun onarımını yaptırarak tur hizmeti vermeye başladığını belirten Çelik, "Yaklaşık 12 bin lira maliyetim oldu. Çok şükür şimdiden bir şeyler kazanmaya başladım. İş oluyor, talep çok. Düğünlerin yanında şehir turu yaptırıyorum. Akşamları ailelere ve çocuklara yönelik turlarım var. Yakında Karagöl ve Çubuk2 Barajı'nda seferler de düzenlemeye başlayacağım. Kurban Bayramı'nda çocukları gezdireceğim" diye konuştu.

Çubuk Kent Konseyi Başkanı İsmail Tekaüt de fayton turlarının, ilçenin turizm hedefleriyle örtüştüğünü dile getirerek, "İnşallah bu, sektör haline gelir de ilçemizde faytonlar yaz kış nostalji rüzgarları estirir. Kent Konseyi olarak bu tür yatırımları destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.radikal.com.tr/ankara_haber/cubukta_fayton_turlarina_ilgi-1437626

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.