Çubuk'ta Engelliler İçin Program

Çubuk'ta Engelliler İçin Program

Çubuk'ta, Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası tarafından engeller için program düzenlendi.

Çubuk Kaymakamı İbrahim ÇenetHalk Eğitim Merkezi'ndeki etkinlikte, son yıllarda engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için devlet eliyle büyük bir atılım yapıldığına dikkat çekti.

Bir ülkenin en önemli gelişmişlik göstergelerinden birinin o ülkede yaşayan insana ve engellilerine verilen hizmet kalitesi olduğunu söyleyen Kaymakam Çenet, "Eğer engelli vatandaşlarımız da toplu taşımada başlayıp tüm kamu hizmetlerinden rahatça istifade edebiliyorsa o zaman o ülkede gelişmiş bir ülkedir. Ülkemizin son yıllarda bu konuda çok büyük mesafe aldığını hep birlikte görüyoruz." ifadesini kullandı.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da en büyük engelin sevgisizlik olduğuna vurgu yaptı.

Ankara Hizmet İş Sendikası 2 nolu Şube Başkanı Recep Dere ise, sendika olarak engellilere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından program, engellilerin çalışmalarını anlatan slayt gösterisi ile devam etti.

Türk Telekom Ortaokulu özel sınıf öğrencileri tarafından çeşitli müzikal gösterilerinin sahnelendiği etkinlikte, engelli annelerinden Nurcan Aydoğan’ın, kızına yazdığı mektubu okuması salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, İlçe Jandarma Komutanı Umut Gürses, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Engelliler ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahattin Horoz, engelliler ve engelli aileleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.