Çubuk'ta Engelliler Doyasıya Eğlendi

Çubuk'ta Engelliler Doyasıya Eğlendi

Çubuk'ta '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' Dolayısıyla Halk Eğitim Müdürlüğü'nde Bir Eğlence Düzenledi

'3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla Halk eğitim Müdürlüğü'nde bir eğlence düzenledi. Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Çubuk Kent Konseyi Başkanı ve Çubuk Platformu Başkanı Ahmet Yalçın, CHP ilçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe ve aileleri Çubuk'ta yaşayan engellileri yalnız bırakmadı. Etkinlik öncesi günün önemi hakkında bir konuşma yapan Merkez Müdürü Nebahat Yalçın, engelliliğin bir süreç olduğunu ve herkesin kapısını bir gün çalabileceğini kaydetti. Yalçın, engellilere yaklaşırken yapılması lazım gelen şeyin sadece şefkat değil aksine engelliyi toplumun birer parçası olarak görmek gerektiğini vurguladı.

e2.20101206232652.jpg

Engelli Ali Osman Oğuz'un Annesi Derya Oğuz ise engelliler haftası için bir konuşma yaparak herkese büyük bir mesaj verdi. Oğuz, 'Engelli kişilere sakın acıyarak bakmayın. Onlara sevgiyle yaklaşın' ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra engelli öğrencilerden ilknur Bayramı'ın 'Canım Annem' adlı şiiri okuması duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Konuşma ve şiirlerden sonra, pon pon kızlar, Roman oyunu, rap dansı, Hint dansı, halk oyunları ve solo şarkılar eşliğinde oyun oynanarak, dans edilerek engel tanınmadan eğlenildi. Meslekler geçidinde ise engelli öğrenciler hayal edip, belki hiç olamayacakları mesleklerin kıyafetlerini giyerek meslekler geçidi yaptılar. Çekilişlerin de yapılarak çeşitli hediyelerin verildiği gecede, slayt gösterisi ile engelli öğrencilerin merkezde yaptıkları etkinlikler de izleyenlere gösterildi.

e3.20101206232731.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.