Çubuk'ta e-belediye devri

Çubuk'ta e-belediye devri

Çubuk’da, “öğrenen” ve “müşteri odaklı” e-Belediye dönemi başlatıldı.

Toplam Kalite Yönetimi (TKY) ve ISO 9001:2000 Uluslararası Kalite Güvence Belgesi çalışmalarını başlatan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, Belediyeyi evrensel ölçülerde ve kalite standartlarında hizmet veren bir kurum haline dönüştürmeyi amaçladıklarını belirtti.


Türkiye’nin, bir medeniyet projesi olarak benimsediği ve tam üye olmak için adeta milli bir seferberlik başlattığı AB’nin tüm resmi birimleri, hizmete dönük her türlü işlemleri internet üzerinden gerçekleştirmektedirler. Türkiye’de yıllardır çok konuşulduğu halde, bu anlamda e-Belediyecilik hizmeti veren tek bir belediyenin bile bulunmaması düşündürücüdür.

Toplam Kalite Yönetimi’ni hayata geçirememiş, uluslar arası kalite standartlarını sürekli garanti edebilecek bir vizyona ve misyona sahip olmayan kurumların internet ortamında hizmet vermeleri mümkün değildir.

Bu bakımdan, Çubuk Belediyesi, başlatılan entegre kurumsal dönüşüm projeleri ile, “sürekli öğrenen kurum” olarak, “müşteri odaklı” bir hizmet anlayışını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, konu ile ilgili şunları söyledi; “Seçim beyanımızda olan çaycıdan müdüre eğitim projemizi başlattık. Yaklaşık bir yıl sürecek proje kapsamında birim müdürlerinden çalışanlarına eğitim verilecek. Amacımız Yönetimde Katılımcılığı, Şeffaflığı, Eşitliği ve Adaleti Esas Alıp, Bilim ve Teknolojinin Bütün Avantajlarından Faydalanarak, Çubuk Halkının Beklentilerine, Zamanında, Yeter Miktarda ve Kaliteli Çözümler Üretmektir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum