Çubuk'ta Domates Şenliği yapıldı

Çubuk'ta Domates Şenliği yapıldı

Çubuk'ta bu yıl ilki düzenlenen 'Akkuzulu Domates Şenlikleri' büyük katılımla gerçekleştirildi.

 

Akkuzulu Mahallesi Meydanı'nda gerçekleştirilen şenlik programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün verdiği konserle başladı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenlikte en güzel domates yarışmasına katılanlar arasında seçim yapmak için oluşturulan heyet, tek tek domatesleri inceleyerek daha önce belirlenen kriterlere göre sıralama yaptı. En güzel domates yarışmasında birinci Hasan Gölyeri, ikinci Ali Onbaşı ve üçüncü Cafer Küçük oldu. Dereceye girenler Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Tarım Kredi Kooperatifinin sahibi olduğu İmece Yem tarafından ödüllendirilirken, domates ağalığını, yapılan açık artırma ile Akkuzulu Mahallesi sakinlerinden Hacı Baştan aldı.
Şenlik meydanına kurulan stantlarda vatandaşlar bahçelerinde yetiştirdikleri domates, fasulye, biber ve patlıcan gibi sebzeleri satışa sundu. Şenliğe gelen misafirler tarafından yoğun ilgi gören stantlarındaki ürünler kısa sürede tükenirken, satışlar üreticinin yüzünü güldürdü. Şenlik süresince misafirlere domatesli melemen, bazlama, gözleme, ayran ve vişne aromalı Osmanlı Şerbeti ikram edilirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da kurulan oyun alanında patlamış mısır, şekerleme ve top dağıtımı yapıldı.

Çubuk Akkuzulu Mahallesinde bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 'Akkuzulu Domates Şenliği'nin üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için gerçekleştirildiğini kaydeden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Akkuzululara 'domates şenliğiniz hayırlı olsun' dedi. İlk olmasına karşın şenliğe ilginin çok yüksek olmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Başkan Özden, ''Bu yıl ilk defa gerçekleştirmemize rağmen görüyorum ki, şenliğe çok büyük ilgi var. Düzenlediğimiz Çubuk Festivali gibi ilgi var. Ben bundan çok mutlu oldum'' dedi.

Şenliğe katılanlara Başbakan'ın selamını getirdiğini söyleyen Başkan Özden, ''Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve İçişleri Bakanımızın size selamını getirdim. Kendileri Türkiye'nin geleceğini etkileyecek Anayasa değişikliği için yapılacak referandumun çalışmalarını yapıyorlar. Millete tepeden bakan zihniyeti yok etmek için çalışıyorlar'' şeklinde konuşarak, şenliğe katılanlardan referandum için destek istedi.
Çubuk'un hızlı gelişmesini yakinen takip ettiklerini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sebze üretiminde başarılı olmuş bir yerde bu ürünlerin pazarlanması için yapılan bu şenliğin önemine değinerek, ''Bir ürünün üretimi kadar pazarlanması da çok önemlidir. Üretilen malın pazarlanması için yapılan bu şenlik de bana göre çok başarılı olmuştur'' şeklinde konuştu.

Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma ve Kültür Dernek Başkanı Fatih Küçük'de mahalle halkının yetiştirdiği ürünleri tanıtmak için yapılan şenliğin amacına ulaştığını belirterek, şenlikte emeği geçen başta Belediye Başkanı Lokman Özden'e ve ekibine teşekkür etti. Fatih Küçük tarafından Başkan Özden'e Akkuzulu Mahallesine kaktıklarından ve üreticiye desteklerinden dolayı da plaket verildi.

Şenlik programına Belediye Başkanı Lokman Özden, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Çubuk Ak Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, MHP İlçe Başkanı Recep Öz, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çeşitli daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Halk müziği ve yerel sanatçıların konserleri ile gece geç vakitlere kadar süren programda şenliğe katılanlar doyasıya eğlendiler. Program sonunda Akkuzulu İlköğretim Okulundan SBS'de önemli derce alarak çeşitli okullara girmeye hak kazananlara ödüller de verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum