Çubuk'ta Doğayı Korumak İçin Dernek Kuruldu

Çubuk'ta Doğayı Korumak İçin Dernek Kuruldu

Çubuk'ta çevre kirliliğine dikkati çekmek ve doğal yaşamı korumak için Çubuk Doğayı Sevenler Derneği (ÇUDOSD) kuruldu.

Dernek Başkanı Halil Basri Uluğ, yaptığı açıklamada, Ankara'nın yanı başındaki Çubuk'un son yıllarda hızla tahrip edildiğini savundu.

Ankara'daki doğaseverlerin özellikle hafta sonları Çubuk'ta buluştuğunu aktaran Uluğ, şöyle konuştu:

'Çubuk bölgesinde gitmediğimiz yer kalmadı. Son yıllarda bölgenin, insanlar tarafından nasıl kirletildiğini ve nasıl tahrip edildiğini son gezilerimizde çok daha iyi gördük. Bize emanet edilen o güzel doğayı, yaban hayatını gelecek nesillere nasıl bırakırız diye düşünürken dernek kurmak aklımıza geldi. Doğayı seven birkaç arkadaşımızla kısa adı ÇUDOSD olan Çubuk Doğayı Sevenler Derneğini kurduk. Amacımız, ilçemizin tabi güzelliklerini korumak, doğadaki bitki ve canlı türlerinin yaşatılması ve nesillerinin sürdürülmesi, bu konuda bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının yapılması, doğa sporlarının yaygınlaştırılması, geliştirilmesi ve kitlelerin doğa sporları yapabilmesi için uygun koşulların yaratılmasına katkı vermek.'

Yürüyüş gruplarının yanı sıra motosiklet, bisiklet, ATV ve off-road gruplarının da sosyal medyaüzerinden haberleşerek Çubuk'ta bir araya geldiğini dile getiren Uluğ, 'Yolların yapılmasıyla bölgeye ulaşım kolaylaştı. Bu nedenle de birçok grup hafta sonları ilçeye akın ediyor. Piknik yapmak için bölgeye gelenler de oluyor. Bunların içerisinden doğayı adeta katledercesine hareket edenler oluyor.' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.