Çubuk’ta darbe girişimine tepkiler devam ediyor

Çubuk’ta darbe girişimine tepkiler devam ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Çubuk Belediyesi ve AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen etkinliğe katılan vatandaşlar, Atatürk Parkı'ndaki platformun önünde toplandı.
 
Türk bayrakları taşıyan ve Büyük Cami İmamı Lokman Öztürk eşliğinde şehitler için dua eden, zaman zaman tekbir getiren grup, Ahmet Yılmaz eşliğinde ise çalınan marş ve türkülere eşlik etti.
 
Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ve Belediye Başkanı Tuncay Acehan tarafından demokrasi mitingine katılan vatandaşlara dondurma ve Türk bayrağı dağıtıldı. Türk Kızılay’ı Çubuk Şubesi tarafından ise su, maden suyu ve bisküvi dağıtılarak etkinliğe destek verildi. 
Çubuklulara destek olmak amacıyla ilçeye gelen eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdölde etkinliğe katıldı. 
Katılımcılara hitap eden eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan, bu millette bu birlik ve beraberlik duygusu, iman dolu gönüller olduktan sonra Türkiye'nin sırtının ilelebet yere gelmeyeceğini söyledi.
 
Babacan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin defedilmesinde üç önemli unsur bulunduğuna dikkati çekerek, "Birincisi; Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dimdik durmasıdır. İkincisi; Türk milletinin hangi partili olursa olsun, hangi siyasi eğilimde olursa olsun, mesele memleket meselesi ise mesele vatan meselesi ise tek yürek olarak meydana çıkabilmesidir. Üçüncüsü ise ninelerimizin, dedelerimizin dualarıdır, Allah'ın yardımıyla." değerlendirmesinde bulundu.
 
Ülkenin adeta uçurumun eşiğinden döndüğünü dile getiren Babacan, Türkiye'nin demokrasi sınavını kazandığını belirtti.
 
Büyük bir tehlike atlatıldığını ifade eden Babacan, şöyle konuştu: 
 
"Ne kadar güçlü demokrasi, o kadar güçlü ekonomi, ne kadar güçlü hukuk, o kadar güçlü ekonomi, ne kadar hak ve özgürlükler bir ülkede ileri, o ülkede ekonomi o kadar ileridir. Hiç korkmamak lazım. Böylesi önemli demokrasi sınavından geçmiş, demokrasi sınavını kazanmış bir ülkenin ekonomisinden korkulmaz fakat bakıyoruz, özellikle Türkiye dışında, Türkiye'de olup bitenleri yanlış aktaran kesimler var. Bu terör örgütünün bağlantı kurduğu kuruluşlar var, dernekler var, maalesef devletler var. Dolayısıyla dışarısı bir miktar problemli ama biz kendimizden eminsek, biz Türkiye olarak doğruyu yaptıysak isterse herkes bir araya gelsin, korkacak bir şey yoktur. Yeter ki kendimizden emin olalım. Biz doğru olalım, iyilik yapalım, doğru yolda yürüyelim, eken belasını bulur."
2dsc05099-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum