Çubuk'ta Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Başladı

Çubuk'ta Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası Başladı

Çubuk'ta düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası başladı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen turnuvanın ilk açılış hamlesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlü Cüneyt Küpeli ve Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilcisi Veysel Kılıçarslan yaptı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilciliği tarafından düzenlenen, Çubuk Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı tarafından desteklenen satranç turnuvasına 6-70 yaş grubundan 250 kişi katıldı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Çubuk Temsilcisi Kılıçarslan, açılışta, ilçede 10 kişi ile başladıkları satranç sporunda bugün binlerce kişiye ulaştıklarını söyledi.

İlçe olarak uluslararası satranç turnuvaları düzenler hale geldiklerini anlatan Kılıçarslan, "Hem kaymakamlığımızın, hem belediyemizin hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle bugün satranç sporu belirli bir seviyeye gelmiştir. Şu anda ilçemizde 3 bine yakın lisanslı satranç sporcumuz bulunuyor. Bu rakam bizleri çok sevindiriyor. Olumsuz hava şartları nedeniyle bugünkü turnuvamıza katılım az oldu. İnşallah Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğümüzün de destekleriyle bu sayı her geçen gün daha da artacak" ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlü Cüneyt Küpeli ise turnuvaya emeği geçen ve destek olanlara teşekkür ederek, etkinliğin başarılı geçmesini diledi.

Konuşmaların ardından yapılan ilk hamleyle turnuva başlatıldı. İsviçre sistemi ile yapılan turnuva 2 gün sürecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.