Çubuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Çubuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 87. yıl dönümü, Çubuk'ta Oyun havalarıyla kutlandı.

 Kaymakam Meftun Dallı'nın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalara Belediye Başkanı Lokman Özden, Garnizon Komutanı Kıd. Yzb. Sıtkı Akgöz, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Zafer Dur, Jandarma Komutanı Üst. Teğ. H. Murat Tiryaki, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Memiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

protokol.jpg
Atatürk caddesinde yapılması planlanan kutlamalar yağmur nedeniyle, Çubuk Belediyesi Kapalı Spor Salonuna alındı. Salondaki törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Dallı konuşmasında bu ülkede yaşayan herkesin hür olduğunu ve birinci sınıf vatandaş olduğunu vurguladı. Gençlere seslenen Dallı, 'Ülkenin geleceği gençlerin elinde, bu ülkenin nasıl kurulduğunun unutulmaması gerekiyor.'dedi.

kaymakam-meftun-dalli.jpg

Öğrencilerin Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiirlerin okumasından sonra halk Oyunları gösterisi yapıldı. Törene katılanlarında piste çıkmasıyla Cumhuriyet coşkusu hep birlikte yaşandı.

oyun.jpg

Tören, çeşitli dallarda başarılı olan öğrencilere madalyaları ve hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

odul.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.