Çubuk'ta Çok Özel Konuklar

Çubuk'ta Çok Özel Konuklar

Aynı dili konuşan çocuklar Çubuk ilçesine konuk oldular.

              

 Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan programa katılan Belediye Başkanı Lokman Özden, misafirlere hoş geldiniz, sefa getirdiniz diyerek, ’’ Ahmet Yesevi’nin Mevlana’nın Yunus Emre’nin, Hacı Bektaşı Veli’nin ve Anadolu Erenlerinin dün yaptıkları hizmeti, bu gün yapanlara ve bütün dünya coğrafyasına aydınlatmaya giden hocalarımıza binlerce teşekkür ediyoruz. Onların yetiştirdiği ışıklar tüm dünyayı aydınlatıyor. Bu hizmet dünya barışına katkıda bulunacak bir hizmettir. Her milletten yüzlerce kardeşimiz bu gün burada bizim müziğimizi ve folklorumuzu bizim kadar güzel sergilediler’’dedi

Konuşmasında Başkan Özden, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren konvoya yaptığı saldırıyı da kınayarak, şunları söyledi;

’’Ben burada İsrail’in ilaç ve gıdadan oluşan tamamen yardım amaçlı konvoya, teröristçe yaptığı saldırıyı, nefretle ve şiddetle kınıyorum. Bu gün Slovakya’nın Sabinov kentine gitmek için ilçemden bir heyet ile yola çıkıyoruz. Gittiğimiz tüm ülkelerde yapılan bu saldırıyı Türk Bayrağının altında şiddetle ve nefretle kınayarak, herkese bu zalimliği anlatacağım. Biz Türkiye’yi, Ankara’yı ve ilçemizi en iyi şekilde temsil etmek ve tanıtmak için bu resmi ziyareti gerçekleştiriyoruz’’ diyerek, ‘’Sizlerle bu ortamı paylaşmaktan çok mutlu olduk. Buradan güzel anılarla ayrılmanızı diliyorum. Birer kültür elçisi olan sizler gittiğinizde ülkelerinize bizim sevgi saygılarımızı götürün’’ dedi.

Başkan Özden’in konuşmasının ardından tertip heyeti ve Çubuk Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Uluslararası 8. Türkçe Olimpiyatları için Ankara’ya gelen 50 ülkenin çocuklarından bir kısmı, Çubuk’ta da Türkçe şiirler ve şarkılar söylediler. Sahneye çıkan çocuklar Türk Müziği ve Edebiyatının önde gelen eserlerinden örnekler sundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.