Çubuk'ta Çocuk Trafik Eğitim Parkı Açıldı

Çubuk'ta Çocuk Trafik Eğitim Parkı Açıldı

İlçeye bağlı Aşağı Çavundur Mahallesi Ortaokulu bahçesine Çubuk Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Çocuk Trafik Eğitim Parkı kuruldu.

Aşağı Çavundur Okulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, hem özel hem de iş hayatında trafik kurallarına büyük önem verdiğini ifade ederek, öğrencilerin de öğrendiklerini bundan sonraki tüm hayatlarında da tatbik etmesini istedi.

Çubuk’a ve insana yönelik yatırım ve çalışmalar yaptıklarını anlatan Acehan, trafik pistinin belediyelerinin çocuklar için güzel bir hediyesi olduğunu aktararak, şunları söyledi:

“İnsana saygı duyan, topluma saygı duyan kurallara uyarak yaşar. Trafik kurallarını çiğneyenleri, düğünlerde ve kutlamalarda silahla ateş edenleri buradan kınıyorum.  Ben silahla kutlama yapılan hiçbir düğüne gitmiyorum. Benim kendi makam şoförüme talimatımdır, ‘şehir içerisinde hiçbir zaman 30,  şehir dışında da 90 kilometre hızı üstüne çıkmayacaksın’. Aracıma kim binerse binsin emniyet kemerini bağlayacaktır. Ben özellikle sevgili yavrularımıza, öğrencilerimize sesleniyorum, bizler birbirimize saygılı olmalıyız. İnsana saygı duyan, başkasına zarar vermekten sakınır. Bu trafik pistinde öğrendiklerinizi ve okuduğunuz güzel şeyleri hayatınızda yaşamanızı ve bunları kural haline getirmenizi istiyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum