Çubuk'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Çubuk'ta Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlandı

Çubuk Merkez Kur'an Kursunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlandı.

Çubuk"ta ilçe Müftülüğü Merkez Kuran Kursu salonunda “Camiiler ve Din Görevlileri Haftası” yapılan etkinliklerle birlikte kutlandı

Düzenlenen etkinliğe İlçe Müftüsü Ali Canbolat,Çubuk Merkez ve köylerindeki İmam-Hatip ile Müezzin, Kayyumlar ve diğer görevliler katıldı.


Düzenlenen etkinlik Saygı Duruşu , İstiklal Marşı ve Kur"an Tilavetiyle birlikte başladı. Ardından Camiiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İlçe Müftüsü Ali Canbolat, bir konuşma yaptı.


Canbolat "1986 yılından bu tarafa Ekim ayının ilk haftasını Camiler Haftası , 2003 yılından beri de Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlamakta olduğunu işaret eden Müftü Ali Canbolat, Başlangıcından bu güne kadar cami ve mescitlerin Müslümanlarda sağduyunun ve dindarlık bilincinin oluşmasına büyük katkı sağladığını belirtti.
Ali Canbolat, Din görevlilerimizin, toplum yapımıza, camilerin, cemaatinin ve toplumun huzur ve mutluluğuna katkısı da küçümsenemez. Zira cami görevlilerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarlık ve feragatlik prensipleri ile görev yapmaktadırlar. Bu nedenle, Müftülüğümüz İlçemiz, Köy ve bünyemizde çalışan din görevlilerimiz değişen ve gelişen şartlar muvacehesinde kendilerini yenileme gayreti içindedirler. Samimi davranış ve güler yüzlülükleri, hoş sohbetleriyle büyük, küçük herkesin gönlünü kazanan din görevlilerimizi, cami ve mescitlerimizin imarı ve ihyasında emeği geçenleri bu vesileyle kutluyor, haftanın tüm din görevlilerine ve İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum, dedi.

Çubuk Din görevlileri derneği başkanı Ali Teke ve Merkezde görev yapan bazı İmam hatipler hafta münasebetiyle Çubuk devlet hastahanesi başhekimini ve hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.