Çubuk'ta camii ve okullar ilaçlanıyor

Çubuk'ta camii ve okullar ilaçlanıyor

Ankara'nın Çubuk ilçe Belediyesi, şehir merkezinde bulunan cami ve mescitleri gribal enfeksiyonlara karşı ilaçlıyor.

Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçe merkezinde bulunan cami ve mescitleri gribal enfeksiyonlara karşı ilaçlıyor. Çubuk'ta mevsimsel gribal enfeksiyonların çıkmaması için şehir merkezindeki 35 cami ve mescitte ilaçlama çalışması yapılacak. İlaçlama işlemi Sağlık İşleri ekipleri tarafından başladı.

İlçede gribal hastalıkların ortaya çıkmaması için gerekli dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarına başladıklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, okullarda tamamlanan çalışmanın ardından cami ve mescitlerde aynı çalışmayı yürüttüklerini söyledi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hastalıkların yayılabileceği insanların toplu bulunduğu okul cami gibi mekanlarda dezenfekte çalışması yürüttüğünü kaydeden Özden, 'Geçmiş yıllarda olduğu gibi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tüm okul, cami gibi insanların birlikte bulundukları, yaşadıkları alanları dezenfekte etmekte, olası hastalık virüslerine karşı yaşama alanlarında önlem almaktadırlar' dedi.

Dezenfekte çalışmalarının mevsimsel gripler, Domuz Gribi, verem, kuş gribi, salmonella, gibi hastalıkları yapan tüm mantar, spor gibi mikro organizmaları da etkisiz hale getirmekte olduğunu ifade eden Özden, 'Sağlık Hizmetleri Müdürlüğümüz tüm okul, cami gibi insanların birlikte bulundukları, yaşadıkları alanları dezenfekte etmektedir. Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Biz Belediye olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz' diye konuştu.

İlaçlanan camilere, 'Bu caminin, Çubuk Belediyesi tarafından hijyeni sağlanmıştır' yazılı levha da asılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.