Çubuk'ta ‘Büyükler Karagöl Eskrim Turnuvası’ başladı

Çubuk'ta ‘Büyükler Karagöl Eskrim Turnuvası’ başladı

Çubuk'ta düzenlenen ‘Büyükler Karagöl Eskrim Turnuvası’ çok sayıda sporcunun katılımıyla başladı.

                                                                                              Şuayip YAMAN

 

Çubuk Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen Kaymakamlık ‘Karagöl Eskrim Turnuvası’ çok sayıda sporcunun katılımıyla başladı. Müsabakalar izleyenlere zevkli ve heyecanlı anlar yaşattı.

Çubuk Kaymakamlığı, Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Flöre, Epe ve Kılıç kategorilerinde düzenlenen Kaymakamlık “Karagöl Eskrim Turnuvası”, 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştiriliyor. İlçe Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Lokman Özden ve çok sayıda davetlinin katıldığı Turnuva, Çubuk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Folklar Ekibi’nin gösterisiyle başladı.  

ESKRİM; Flöre, Epe ve Kılıç olarak isimlendirilen ve kesici ya da delici oylan, birbirinden farklı fiziksel özelliklere sahip üç ayrı silahla, saptanmış uluslar arası kurallara göre yapılan Olimpik bir bireysel mücadele sporudur. Bu kurallar FIE (Uluslar arası Eskrim federasyonu) tarafından ilkin 1914 yılında yazılı hale getirilmiştir ve her yıl güncelleştirilmektedir.

İlk Gün, Erkekler ve Bayanlar Kılıç ve Flöre dallarında ferdi müsabakalar oynandı. Buna göre:

 

BAYANLAR KILIÇ DALINDA:

1. İrem Yıldırım ANKA (Ankara Gençlik Spor Kulübü),

2. Göksu Çetintaş (Bekir Yılmaz Spor Kulübü),

3.Şenay Güner (Bekir Yılmaz Spor Kulübü),

3. İclal İncekara (Bekir Yılmaz Spor Kulübü)

 Birinciye kupa ve madalya, ikinci ve üçüncülere ise madalyaları Tabib Albay Gürkan Mert tarafından verildi.

ERKEK KILIÇ DALINDA :

1.Enver Yıldırım (ANKA),

2. Kerem Yıldırım (ANKA),

3. Hakan Akgün (Bursa Coşkun Öz Spor Kulübü)

3. Murat Topgül (Bekir Yılmaz Spor Kulübü).

Birinciye kupa ve madalya, ikinci ve üçüncülere ise madalyaları İlçe Kaymakamı Cemal Şahin tarafından verildi.

 

BAYANLAR FLÖRE DALINDA:

1.      Canan Korkmaz ÇESK (Çankaya Eskrim Spor Kulübü),

2.      Ceren Karakaş (ÇESK) (Çankaya Eskrim Spor Kulübü)

3.      Berna Ertenli (ÇESK) (Çankaya Eskrim Spor Kulübü)

3.      Feride Karadoğan (AESK) (Ankara Eskrim Spor Kulübü).

Birinciye kupa ve madalya, ikinci ve üçüncülere ise madalyaları İlçe belediye başkanı Lokman Özden tarafından verildi.

 

ERKEKLER FLÖRE DALINDA :

1.      Bora Mutiş (AESK) (Ankara Eskrim Spor Kulübü),

2.      Can Oliver Henry (Eskrim Okulu),

3.      Ferhat Karadoğan (AESK) (Ankara Eskrim Spor Kulübü).

4.      Ali Katoğlu (AESK) (Ankara Eskrim Spor Kulübü).

Birinciye kupa ve madalya, ikinci ve üçüncülere ise madalyaları Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü M.Engin Çelenk tarafından verildi.

İlçe Kaymakamı Cemal Şahin ödül töreninde yaptığı konuşmada, ’’Turnuva Türkiye genelinden sporcuların katılımıyla gerçekleştirildi. Bugünkü Turnuva’ya Türkiye genelinden sporcunun katılımıyla düzenlendi. Türkiye genelinden 15 kulübümüzden, 150 sporcumuz müsabakalarda yarışacaklar. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuları bugün ve yarın iki gün boyunca ilçemizde ağırlayacağız. Eskrim kulübü olarak ve Eskrim denilince Çubuk özellikle akla geliyor. Bunda katkısı bulunan Mustafa Kalender Hocamızı anmak istiyorum ve kendisine teşekkür etmek istiyorum.

Çubuk’ta eskirimin benimsenmesinde ve eskrim sporunun kültür haline gelmesinde kendisinin çok büyük katkısı vardır. Çubuk Turnuva’ya 4 kulüple katılıyor. İlçemizin sporcuları Türkiye’de ve dünyada düzenlenen karşılaşmalarda önemli dereceler aldılar. Biz diğer alanlardaki sporlar gibi eskirimi de destekliyoruz’’

Turnuva’da dereceye giren sporculara madalya, takımlara ise kupa ve ilçenin simgesi olan turşu verileceğini söyleyen “Karagöl Eskrim Turnuvası organizasyon sorumlusu Mustafa Kalender, turnuvaya katılan kulüplere ve sporculara teşekkür ederek, şu bilgileri verdi:

‘’Düzenlediğimiz turnuva ‘Büyükler Karagöl Eskrim Turnuvası’dır.  Flöre, Epe ve Kılıç branşlarında yapılan bir turnuva. Düzenlediğimiz Turnuva ile Çubuk’a geniş kapsamlı bir Turnuva kazandırdık. Bunun mutluluğu içerisindeyiz. Turnuva’ya: İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Ankara, Bursa, Isparta, Çorum ve Bolu gibi illerden kulüpler katılıyor. Bunlar;

Çankaya Spor Kulübü,

Ortadoğu Teknik Üniversitesi,

Ankara Eskrim Spor Kulübü,

Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü,

1402 Gençlik ve Spor Kulübü,

Fizmer Spor Kulübü,

Anka Gençlik Spor Kulübü,

Modern Pentatlon Spor Kulübü,

İstanbul Eskrim Okulu,

Çorum İl Spor Kulübü,

Isparta Eskrim Spor Kulübü,

ODTÜ (Orta Doğu Teknik Üniversitesi Spor Kulübü),

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Spor Kulübü),

İstanbul - Saint Benoit Fransız Lisesi,

Bursa Coşkun Öz Spor Okulu..

 

Azerbaycan’ dan da milli sporcular Turnuva’ya katıldı. Ne kadar kaliteli sporcular katılırsa, ne kadar ülkenin başarılı ve tanınmış sporcuları katılırsa müsabakanın kalitesi o kadar güzel olur. Azerbaycan’dan da 3 dünya şampiyonu sporcu turnuvamıza katıldı. Bu arkadaşlarımıza turnuvaya katılarak bizlere onur verdikleri için teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

Turnuva’ya Bursa’dan Erkekler Kılıç kategorisinde katıldığını söyleyen sporculardan Hakan Akgün, ’’Ben ve milli takımdan arkadaşlarımızla birlikte turnuvaya katıldık. Turnuva sayesinde arkadaşlarımızla görüşme imkânı bulurken, iyi bir antrenman yapmış oluyoruz. Turnuva şimdilik çok güzel geçiyor. Yaz ayında yapılacak büyükler dünya şampiyonu var, ona hazırlanıyoruz’’ dedi.

Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü M. Engin Çelenk, Turnuva’ya çok sayıda sporcunu katıldı. Seyirci olarak ilçe halkından daha çok katılımın olmasını beklemelerine rağmen yine de katılımlardan dolayı memnun olduklarını söyledi.

Turnuvaya katılan sporculara teşekkür eden Çelenk, ’’Sporcularımız ilçemizde kıyasıya mücadele ediyorlar. Sporcuların turnuvaya katılması bizim için çok büyük bir mutluluk. Bundan sonrada Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak daha coşkulu ve daha kapsamlı turnuvalar düzenleyeceğimize buradan söz veriyoruz’’ dedi.

cubuk-eskrim19-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.